Μαρίνα Βεργωτή από WTM London: ‘’Η Κεφαλονιά πάει καλά, πολύ θετικό το κλίμα – Νέα πτήση από Νίκαια της Γαλλίας με EasyJet’’

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 10:59

Μαρίνα Βεργωτή από WTM London: ‘’Η Κεφαλονιά πάει καλά, πολύ θετικό το κλίμα – Νέα πτήση από Νίκαια της Γαλλίας με EasyJet’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η ειδική σύμβουλος δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα Τουρισμού Μαρίνα Βεργωτή για την συμμετοχή της Τουριστικής Επιτροπής Αργοστολίου στην World Travel Market του Λονδίνου 6-8 Νοεμβρίου.

« Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι πολύ θετικό, οι tour operator και οι αεροπορικές εταιρείες που έχουμε μιλήσει μέχρι στιγμής για το 2023 είναι πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοση που είχανε και μας είπαν επίσης ότι οι προκρατήσεις για το 2024 θα πάνε πάρα πολύ καλά και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Η Κεφαλονιά πάει καλά, η εικόνα που έχουμε είναι ότι το 2024 θα είναι μια σεζόν αντίστοιχη με το 2023, αν όχι και καλύτερη, αλλά βαδίζουμε να έχουμε μια σταθερή χρονιά και καλή σαν το 2023.

Στις 6 Νοεμβρίου είχαμε σημαντικές συναντήσεις και με την EasyJet, μας είπαν ότι ήταν και αυτοί ευχαριστημένοι, μας εξήγησαν ότι έκοψαν τις πτήσεις από το Λούτον γιατί δεν ήταν τόσο ικανοποιητική η απόδοση που περίμεναν , αλλά πρόσθεσαν πτήση από το Γκάτγουικ, οπότε την ισορροπούν με νέα πτήση. Επίσης η πτήση από Εδιμβούργο δεν πήγε όσο καλά ήθελαν και θα την κόψουν, αλλά ενισχύουν την σύνδεση με το Μάντσεστερ, οπότε όσες κόψουν τις ενισχύουν κάπου αλλού και στο σύνολο θα είναι οι ίδιες πτήσεις. Η Κεφαλονιά δεν είναι τόσο γνωστή στο Εδιμβούργο όσο γνωστή είναι στο Μάντσεστερ και σε άλλες περιοχές και ο στόχος τους είναι να ωριμάσουν πιο καλά σε περιοχές και αεροδρόμια που ήδη πάνε καλά και να έχουν εκεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως αεροπορική εταιρεία.

Το να γίνει γνωστή η Κεφαλονιά στην Σκωτία και σε κάποιες άλλες περιοχές, είναι θέμα από κοινού της εταιρείας και του προορισμού και αν υπάρχει συνεργασία όλων των Δήμων της Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας , τόσο ποιο θετικό θα είναι το αποτέλεσμα».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η EasyJet προσθέτει πτήση από την Νίκαια της Γαλλίας . Είναι κάτι που το γνωρίζαμε πριν την έκθεση, και μας είχε πει η εταιρεία ότι θα ανακοινωθεί επίσημα κατά την διάρκεια της έκθεσης. Είναι πολύ σημαντικό και βοηθά την προσπάθεια που κάνουμε για την Γαλλική αγορά. Ξεκινά για 2 μήνες , Ιούλιο και Αύγουστο και ευχόμαστε να πάει καλά η γραμμή. Η Transavia δεν έχει μπεί ακόμα στο σύστημα γιατί τις επόμενες μέρες θα γίνει το συνέδριο που κλείνουν κάποια slots οι εταιρείες. Έχουμε κάποια πληροφορία και μέσω της Fraport που συνεργαζόμαστε ότι η Transavia προσπαθεί για απ ευθείας πτήσεις για Κεφαλονιά χωρίς το Άκτιο. Θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες 10 μέρες θα έχουμε κάποιο θετικό νέο και σίγουρα δεν θα κοπεί η γραμμή. Έχουμε αυτές τις μέρες συναντήσεις και με άλλες αεροπορικές εταιρείες , ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί όλα τα ραντεβού και πιθανόν να ακουστούν κι άλλα».

Η κα Βεργωτή αναφέρθηκε επίσης στην στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού που ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη για τα επόμενα 5 χρόνια με βασικό στοιχείο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου. « Είναι κάτι που ως Τουριστική Επιτροπή ξεκινήσαμε την προηγούμενη σεζόν σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για το πόσο βιώσιμες είναι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις βιώσιμες πρακτικές ακολουθούν. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα βγεί και ένας οδηγός προς τις επιχειρήσεις για το πώς μπορούν να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές και πρέπει όλοι να αρχίσουν να το εφαρμόζουν , γιατί η βιωσιμότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι 16 οι στόχοι που έχ4ει βάλλει το UNWTO για να είναι ένας προορισμός βιώσιμος».

Κλείνοντας η κ Βεργωτή ενημέρωσε επίσης ότι η Κεφαλονιά την Τρίτη 7 Νοεμβρίου ήταν υποψήφια για το βραβείο Wanderland Travel Award και αυτό είναι θετικό γιατί θα ακουστεί η Κεφαλονιά, ανεξάρτητα από το αν θα το κερδίσει και ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι τιμώμενη στην εκδήλωση Greek Travel Awards 2023, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 18:30, υπό την αιγίδα του Γραφείου του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nkefalonia-892-7-11-2023?si=ea32068362a34b63aef0d6ef7fa0f3e9&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250