WTM 2023: Μεγάλη αύξηση των προκρατήσεων για Ελλάδα από Μ. Βρετανία - Στο Λονδίνο χτυπάει η “καρδιά” της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 11:25

WTM 2023: Μεγάλη αύξηση των προκρατήσεων για Ελλάδα από Μ. Βρετανία - Στο Λονδίνο χτυπάει η “καρδιά” της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό Τουρισμό από την βρετανική αγορά, σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα της μεγαλύτερης έκθεσης Τουρισμού παγκοσμίως της World Travel Market 2023 (WTM), που άνοιξε τις πύλες της σήμερα στο Λονδίνο. Η WTM αποτελεί πάντα τον ασφαλέστερο δείκτη για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και η οποία για τρεις ημέρες λειτουργεί ως σημείο συνάντησης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πηγές τόσο από την ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία, όσο και από τους κορυφαίους tour operators που μίλησε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, παρατηρείται σημαντική αύξηση των προκρατήσεων (σ.σ. μεγάλος ξενοδόχος της Ρόδου έλεγε ότι από 700.000 διανυκτερεύσεις πέρυσι, φέτος μέχρι σήμερα έχουν μπει στα συστήματα 1.600.000), από τη βρετανική αγορά.

Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:

1. Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο προορισμό
2. Οι Άγγλοι όπως δείχνουν όλες οι έρευνες θέλουν να ταξιδέψουν και σπεύδουν να κλείσουν τις διακοπές τους νωρίτερα από ποτέ για να εκμεταλλευτούν τα early bookings και
3. Οι εξελίξεις στο Ισραήλ “σπρώχνουν” κρατήσεις προς την Ελλάδα, καθώς οι Ευρωπαίοι τουρίστες αποφεύγουν να κλείσουν διακοπές στην Τουρκία και την Αίγυπτο, οι οποίες εμφανίζουν σοβαρή υστέρηση κρατήσεων.

Σε λίγο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, ενώ από το πρωί ρτο ελληνικό περίπτερο έχει κατακλυστεί από επαγγελματίες του Τουρισμού και επικρατεί το αδιαχώρητο.

Από σήμερα, Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής και ταξιδιωτικής κοινότητας είναι στραμμένα στη βρετανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, όπου χτυπάει η “καρδιά” της 42ης World Travel Market.

Η εφετινή διοργάνωση της WTM London συγκεντρώνει πάνω 5.000 εκθέτες, οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η WTM, εδώ και 42 χρόνια αποτελεί το πιο σημαντικό τριήμερο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς υπό τη… σκέπη της η τουριστική πολιτική ηγεσία συναντά το επιχειρείν για να καθορίσουν τα σχέδιά τους. Εν τω μεταξύ είναι το μέρος όπου συναντιούνται ομάδες ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο για να χτίσουν σχέσεις. Και όπου οι καλύτεροι του κόσμου έρχονται για να ανακαλύψουν και να κάνουν δουλειές.

Στην WTM, όπως οι επικεφαλής της έκθεσης συνηθίζουν να λένε, τα ταξίδια δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι νοοτροπία.

Η World Travel Market 2023 θα αποτελέσει, για μία ακόμη χρονιά, το γεγονός με τη μεγαλύτερη επιρροή στα ταξίδια και τον τουρισμό παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διεξαγωγής της έκθεσης, σήμερα, θα γίνει η παρουσίαση της Παγκόσμιας Έκθεσης Ταξιδιών της WTM.

Η αποκλειστική έκθεση WTM Global Travel Report, η οποία συντάχθηκε σε συνεργασία με διάσημους ερευνητές της Oxford Economics, θα αναδείξει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών, στους αναδυόμενους και αναπτυσσόμενους προορισμούς και θα αποκαλύψει συμπεριφορές για το 2024 και μετά.

Στην έκθεση, έχει φυσικά παρουσία και η Κεφαλονιά, με εκπροσώπους απο την Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου. 

Πηγή: money-tourism.gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250