Γιώργος Γεροντάκης: ‘’Και ο Ιούλιος έχει αυξητική τάση σε σχέση με το ’22, με περισσότερες πτήσεις και πολύ καλές πληρότητες τα αεροσκάφη’’

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 11:13

Γιώργος Γεροντάκης: ‘’Και ο Ιούλιος έχει αυξητική τάση σε σχέση με το ’22, με περισσότερες πτήσεις και πολύ καλές πληρότητες τα αεροσκάφη’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά, Γιώργος Γεροντάκης, για την πορεία των αφίξεων κατά τον μήνα Ιούλιο στην Κεφαλονιά και εν γένει για την σεζόν του 2023.

« Οι αφίξεις τον Ιούλιο ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό με αυτές του Ιουνίου και υποθέτουμε ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε μια μικρή αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Και ο Ιούλιος ακολουθεί μια μικρή αυξητική τάση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022, έχουν προστεθεί ορισμένες πτήσεις και η πληρότητα των αεροσκαφών είναι πολύ καλή. Το 4μηνο Ιουλίου Σεπτεμβρίου θα πάει καλά»

Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου , ανέφερε: «. Ο στόχος είναι τα άκρα της σεζόν και πρέπει να δούμε αν θα σταθεί ο Οκτώβριος . Η πρόθεση της Fraport να μειώσει τα κόστη στα αεροδρόμια Οκτώβριο και Νοέμβριο δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο γιατί δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά, όμως οποιαδήποτε κίνηση γίνεται συμβάλλει. Το θέμα είναι να μπορούμε ως νησί να υποστηρίξουμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Υπάρχει βέβαια ένα μικρό μερίδιο που θα πετάξει διότι οι πτήσεις είναι φθηνότερες και δεν θα ελέγξει τι θα βρει, όμως αν ο καιρός δεν είναι καλός, το κατάλυμα δεν τον καλύπτει κλπ, απογοητεύεται και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το θέμα είναι τι θα βρεί και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, να δούμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε, αν και αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ο καιρός βέβαια είναι βασικός παράγων και η πλειοψηφία των καταλυμάτων είναι προσανατολισμένη σε καλοκαιρία και όταν υπάρξει καιρός που δεν ευνοεί και εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Ένα ποσοστό είναι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής και ίσως βασικό κίνητρο είναι και οι φθηνότερες τιμές».

Για την επικρατούσα κατάσταση στον τουρισμό την σεζόν του 2023 : «Ο κανόνας είναι το value for money, οι υπηρεσίες οι οποίες λαμβάνεις πρέπει να αντιστοιχούν σε αυτό που παίρνεις και πάντα να έχουμε στο μυαλό μας οι επιχειρηματίες, ότι ανταγωνιζόμαστε και εσωτερικούς προορισμούς , όπως η Σαντορίνη η Κρήτη και γειτονικά νησιά. Η δουλειά του επιχειρηματία είναι να είναι σε εγρήγορση πάντα και να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο του τουρισμού και να λαμβάνει μέτρα».

Για τις υποσχόμενες αγορές για τη Κεφαλονιά ο κ. Γεροντάκης ανέφερε: « Στα Ιόνια και ειδικά στην Κεφαλονιά κυριαρχεί η Αγγλική αγορά. Κάνουμε σταθερά βήματα στην Γερμανική αγορά με τις συνδέσεις που έχουμε και μάλλον θα έρθουν και νέες την επόμενη χρονιά, οι Ολλανδοί μένουν σταθεροί και έχουν ανοίξει οι ανατολικές χώρες όπως η Πολωνία που συνδέεται αεροπορικώς. Βλέπω όμως ότι και οδικός τουρισμός φέρνει από τα Βαλκάνια κόσμο. Αυτή είναι η εικόνα το 2023. Η Γαλλία είναι μία πτήση που μοιραζόμαστε με το Άκτιο και δεν είναι ότι καλύτερο όταν πέρσι είχαμε μία πτήση μόνο για την Κεφαλονιά. Συζητιέται να διευρυνθεί και αυτή η αγορά , όμως αυτά θα τα δούμε μετά τον Σεπτέμβρη. Θα έχουμε μια καλή σεζόν».

Για τα προβλήματα στα αεροδρόμια εν γένει λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού: « Υπάρχουν μικροπροβλήματα τα οποία εστιάζονται σε ποιο περιορισμένο χώρο. Είχαμε αρκετές στάσεις εργασίας και απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Γαλλία , συνέβησαν αντίστοιχα προβλήματα στο Μιλάνο, το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ είχε έλλειψη προσωπικού και δημιούργησε πρόβλημα στην κίνηση των αεροσκαφών. Ήταν εστίες μικροπροβλημάτων οι οποίες βέβαια είχαν κάποιον αντίκτυπο, αλλά όχι σοβαρό»

Τέλος ο κ. Γεροντάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους στην πίστα του αεροδρομίου: « Να ξέρει ο κόσμος ότι με αυτές τις συνθήκες του καύσωνα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν στην πίστα κάνουν πραγματικά έναν μεγάλο αγώνα και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κάνουν ηρωικό αγώνα γιατί είναι ειδικότητες με πολύ σκληρή δουλειά με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-25-7-2023?si=fcbdfcc27664478b84a7a98bc77a221a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250