Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Εφάμιλλη του 2022 η φετινή τουριστική σεζόν στο νησί μας’’

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 16:39

Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον Inkefalonia 89,2: ‘’Εφάμιλλη του 2022 η φετινή τουριστική σεζόν στο νησί μας’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην τουριστική έκθεση του Παρισιού και στην εκδήλωση στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας και την Transavia: «Βρισκόμαστε στη Γαλλία , μία τριμελής αποστολή από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, η κ. Μαρίνα Βεργωτή, ο κ. Σταύρος Κορκός και εγώ. Την Τρίτη 21 Μαρτίου υπάρχει μία πάρα πολύ σημαντική εκδήλωση για την Κεφαλονιά , η παρουσίαση της σε πράκτορες και σε δημοσιογράφους σε συνεργασία με την Transavia και με τον ΕΟΤ Γαλλίας. -Το προηγούμενο 3ήμερο υπήρχε και η έκθεση κοινού στην Γαλλική πρωτεύουσα, η οποία είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Την Κεφαλονιά εκπροσώπησε στην συγκεκριμένη έκθεση η πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά η κ. Σιναγκρά .-Στην εκδήλωση της Τρίτης η επιλογή των τουριστικών γραφείων και των δημοσιογράφων έχει γίνει από την Transavia και τον ΕΟΤ Γαλλίας, είναι πάρα πολύ σημαντικοί όσοι έχουν καλεστεί , γύρω στα 50 άτομα, θα διανεμηθούν τοπικά προιόντα της Κεφαλονιάς που έχουν προσφέρει τοπικές επιχειρήσεις και θα γίνει παρουσίαση των αξιοθέατων και των δυνατοτήτων που έχει το νησί μας. Στην Γαλλία είμαστε ένας καινούργιος προορισμός, η περσινή χρονιά πήγε καλά, αλλά φέτος την μοιραζόμαστε μαζί με το Άκτιο. Κάνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε όχι μόνο να επαναφέρουμε το αεροπλάνο μόνο για την Κεφαλονιά , αλλά να προστεθούν και άλλες πτήσεις τα επόμενα χρόνια. Φέτος μετά την αύξηση των καυσίμων, όλες οι αεροπορικές εταιρείες κοιτάνε να μην έχουν ούτε ένα ευρώ απώλεια. Η Γαλλία για την Κεφαλονιά ξεκινά αρχές Μαίου. Η εκδήλωση την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει σε αίθουσα που ο Δήμος Αργοστολίου έχει μισθώσει, θα υπάρχει μουσική, τοπικά προιόντα και θα έχουμε μια ωραία παρουσία».

Στην διαφήμιση του προϊόντος της Κεφαλονιάς: «Υπάρχουν τα κλασικά φυλλάδια και η ηλεκτρονική διαφήμιση με τις σύγχρονες τεχνικές και η πληρωμένη διαφήμιση που βγάζει συγκεκριμένα banner για την Κεφαλονιά που οδηγούν κατ ευθείαν στις σελίδες μας».

Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου: «Η Περιφέρεια κατέβαλε προσπάθεια και τελικά συμμετείχαμε στην έκθεση του Βερολίνου που είναι η μεγαλύτερη. Ο χώρος ήταν περιορισμένος λόγω του ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας δηλώθηκε τελευταία στιγμή, όμως υπήρχαν σημαντικά κλεισμένα ραντεβού από την Τουριστική Επιτροπή και τον κ. Λιναρδάτο που είναι στις δημόσιες σχέσεις στην Γερμανική αγορά. Από τα πιο σημαντικά ήταν με την Eurowings με την Discovery Eurowings, την SKY Express και την Wizz Air, που ξεκινάνε την φετινή χρονιά συνεργασία. Καταφέραμε να έχουμε μια συνεργασία και στο μέλλον με την SKY».

Στις πτήσεις της τουριστικής σεζόν 2023: « Από την Αγγλική αγορά έχουν προστεθεί πτήσεις , υπάρχουν καινούργιοι προορισμοί όπως την Ρουμανία και έχουν αυξηθεί οι πτήσεις και από τη Αυστρία».

Στην περίοδο του Πάσχα και τις κρατήσεις στον Ξενοδοχειακό κλάδο την καλοκαιρινή περίοδο: « Τους καλοκαιρινούς μήνες οι προκρατήσεις είναι εφάμιλλες του 2019 και πάνω από τον μέσο όρο της Ελλάδας όπως είδαμε στα στοιχεία του Βερολίνου. Για το Πάσχα υπάρχει ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία και νομίζω παρότι δεν θα έχουν ανοίξει πολλοί συνάδελφοι ότι όσοι θα λειτουργούμε θα έχουμε καλή πληρότητα».

Στην σεζόν του 2023: « Το 2022 για το νησί μας ήταν η καλύτερη σεζόν που είχαμε μέχρι τώρα. Στο 2022 μεταφέρθηκαν και κρατήσεις με vouchers, οπότε το 2023 το συγκρίνουμε με την «καθαρή» χρονιά του 2019 και προβλέπουμε ότι θα είναι εφάμιλλο του 2022».

Στην έλλειψη προσωπικού: « Κλείνοντας το 2022 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπήκαν στην διαδικασία της εξέρευσης προσωπικού για το 2023. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, όμως νομίζω ότι όλοι έχουν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και το πρόβλημα θα είναι μικρότερο φέτος. Υπάρχει συνεργασία της ΠΟΞ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ , από πέρσι είχαμε στείλει τα σχετικά μηνύματα ώστε οι ξενοδόχοι να απευθυνθούν προς τον ΟΑΕΔ για προσωπικό, αλλά όλοι έχουν κάνει τις κινήσεις τους».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-757038143?si=0b69eb968e4f465282c8ba9468db7ce3&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250