Σπ. Κατσούρης: «Η Κεφαλονιά σταθερά στην κορυφή του τουριστικού χάρτη – 27 Μαρτίου ανοίγει η σεζόν με πρώτη άφιξη από Αγγλία»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 17:15

Σπ. Κατσούρης: «Η Κεφαλονιά σταθερά στην κορυφή του τουριστικού χάρτη – 27 Μαρτίου ανοίγει η σεζόν με πρώτη άφιξη από Αγγλία»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο τουριστικός πράκτορας και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Κατσούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου του 2023: « Η σεζόν ξεκινά στις 27 Μαρτίου με την πρώτη πτήση της Easy Jet από Αγγλία. Η Easy jet θα έχει τον μήνα Απρίλιο τις πτήσεις της σταθερά και φέτος θα έχει και το Package  holidays που θα φέρνει κόσμο για διακοπές στο στυλ του tour operator όπως το γνωρίζουμε».

Στην ενίσχυση του τοπικού τουρισμού με το Package holidays: «Η Easy Jet holidays τα τελευταία χρόνια πέρα από το κομμάτι της αεροπορικής εταιρείας έχει δημιουργήσει και το τμήμα του tour operator , το Easy jet holidays, το οποίο λειτουργεί σαν tour operator. Ξεκινά από τις 27 Μαρτίου και πέρα από το εισιτήριο Θα προσφέρει και πακέτο διακοπών. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πέρα από φέτος που έχει ξεκινήσει από την Βρετανική αγορά, του χρόνου ανοίγει και άλλες τρείς αγορές, της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, οπότε όπου υπάρχουν πτήσεις, θα υπάρχει πλέον και tour operator που θα φέρνουν τον επισκέπτη του πακέτου . Όλες οι συζητήσεις που κάνουμε τα τελευταία χρόνια αφορούν την επέκταση της τουριστικής σεζόν , οπότε όταν έχεις ήδη έναν tour operator που θα ταξιδεύει από τις 27 Μαρτίου και θα φέρνει κόσμο, κατά ένα μέρος θα το έχουμε πετύχει χωρίς να κάνουμε καμία προσπάθεια. Αυτόματα δημιουργεί και έναν ανταγωνισμό στους άλλους δύο tour operator την Jet2 και την TUI ειδικά για την Βρετανική αγορά ,οι οποίοι βλέπουν ότι ένας ανταγωνιστής τους έχει πλέον ανοίξει στην Κεφαλονιά πολύ νωρίτερα και ίσως και αυτοί μπουν στην σκέψη να ακολουθήσουν. Αυτό το αξιοποιούμε, γιατί είναι προς όφελος των ξενοδόχων που μεγαλώνουν αυτόματα το πρόγραμμα τους και γενικά κερδίζει και ο προορισμός».

Στην πρωτιά της Κεφαλονιάς μετά την έρευνα Βρετανών καταναλωτών μέσω του «Which?»: «Εγινε μία έρευνα καταναλωτών που είναι πολύ σημαντική και την λαμβάνουν πάρα πολύ υπόψη τους οι Άγγλοι. Είναι για μένα πολύ μεγάλη επιτυχία και την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στο Βερολίνο και βλέπω ότι όλα τα μηνύματα είναι ότι θα πάμε πάλι σε μία χρονιά ρεκόρ».

Στους θετικούς οιωνούς για τον τουρισμό στην Κεφαλονιά: «Αυτή τη στιγμή από την Μεγάλη Βρετανία οι προκρατήσεις δείχνουν ασύλληπτα νούμερα και αυτό που βλέπουμε και εισπράττουμε από όλες τις αγορές – αυτή τη στιγμή δουλεύουμε και για το 2024- μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας φέρει. Με τα στοιχεία που έχουμε το 2024 θα είναι καλύτερο από το 2023 και το 2023 καλύτερο από το 2022. Το 2023 θα είναι μία χρονιά που θα μας δείξει εάν το 2022 πήγαμε πάρα πολύ καλά επειδή μετά τον κορονοιό υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη στον κόσμο να ταξιδέψει και είχαμε πάρα πολλά vouchers που εξαργυρώθηκαν. Δείχνει ότι η ροή για την Κεφαλονιά έχει παραμείνει και μάλιστα ανοδικά, γιατί δουλεύοντας αυτή την στιγμή το 2024, όλες οι εταιρείες θέλουν να μεγαλώσουν το πρόγραμμα τους για την Κεφαλονιά και υπάρχει ένα ταβάνι με τις κλίνες. Το θέμα με τις κλίνες μας δεσμεύει, γιατί προσπαθούμε να ανοίξουμε και άλλες αγορές όπως η Γερμανική αγορά όμως μας δεσμεύει ο αριθμός τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες επενδύσεις , δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετές για να ανοιχθεί μία νέα αγορά. Το διάστημα από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβρη υπάρχει κορεσμός. Είμαστε σ έναν ευχάριστο πονοκέφαλο ,δυστυχώς, να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάποιες αγορές λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για το νησί. Αφού υπάρχει αυτή η μεγάλη ζήτηση, για όποιον επενδύσει στο νησί, θα είναι μια πολύ safe επένδυση για τα επόμενα χρόνια».

Στα κρουαζιερόπλοια της σεζόν 2023: « Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έρχεται 30 Μαρτίου, φέτος είναι θετικό το ότι δεν θα έχουμε ταυτόχρονα 4 κρουαζιερόπλοια την ημέρα και είχαμε και το πρόβλημα με τον συνωστισμό στα σπήλαια που δημιουργούσε αρνητικό αντίκτυπο. Οι πληρότητες όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερες . Ακόμα διαμορφώνεται το τοπίο και αρχές Απριλίου θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό που θα μας επισκεφθεί. Βλέπω όμως ότι και για το 2024 πάει πάρα πολύ καλά αν και η κρουαζιέρα συνεχώς μεταβάλλεται».

Στους ξένους επενδυτές στην Κεφαλονιά: « Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια ανάπτυξη. Οι ξένοι το βλέπουν αυτό και αγοράζουν και εκτάσεις και ξενοδοχεία. Στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει κρεβάτι ανεκμετάλλευτο και χρειάζεται δημιουργία νέου προϊόντος. Η Κεφαλονιά είναι σταθερά στην κορυφή του τουριστικού χάρτη. Όλη αυτή η προσπάθεια που γινόταν με τον κορονοιό και το λέγαμε, θα την κεφαλαιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια».

Στην κάλυψη από εργατικό προσωπικό το 2023: « Το πρόβλημα παραμένει , αλλά επειδή το γνωρίζαμε από πέρσι ότι και φέτος θα αντιμετωπίζαμε το ίδιο πρόβλημα , θεωρώ ότι όλοι έλαβαν τα μέτρα τους και προσπαθούμε να το περιορίσουμε για να μην βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεων ειδικά σε κομβικά σημεία όπως το αεροδρόμιο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι όπως πέρσι η κατάσταση, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-241219668?si=2cd6cd3b65424d4083f4760b6cf2da86&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250