Ανδρέας Παντελιός στον Inkefalonia 89,2: "Πολύ σημαντική η βράβευση στην WTM - Όλοι οι Κεφαλονίτες πράκτορες θα μπορούν να την βάλουν στα site τους - Είναι μια διαφήμιση για την Κεφαλονιά"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 09:39

Ανδρέας Παντελιός στον Inkefalonia 89,2: "Πολύ σημαντική η βράβευση στην WTM - Όλοι οι Κεφαλονίτες πράκτορες θα μπορούν να την βάλουν στα site τους - Είναι μια διαφήμιση για την Κεφαλονιά"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ Ανδρέας Παντελιός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην World Travel Market του Λονδίνου και στην βράβευση της Κεφαλονιάς με το βραβείο «Best destination for the outdoors»: «Μετά από δύο χρόνια που κινούμασταν σε έναν τεράστιο χώρο σαν σκιές, φέτος είδαμε κόσμο ζωηρό. Είναι μία έκθεση η οποία απευθύνεται σε πράκτορες , σε επαγγελματίες του τουρισμού και όχι σε πελάτες απ ευθείας, οπότε μπορώ να πω ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για Κεφαλονιά. Ακούγαμε και καινούργιες αγορές να ζητάνε από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων και από πράκτορες μεγάλους Κεφαλονίτες 200-300 κρεβάτια προκειμένου να βάλουν νέες πτήσεις . Υπήρχε γενικά ένα πολύ καλό κλίμα, στο οποίο επιβραβεύτηκε πραγματικά η προσπάθεια της Κεφαλονιάς στο κομμάτι των περιηγήσεων εκτός χώρου. Το Outdoor activities στην Κεφαλονιά λειτουργεί αρκετά χρόνια, άξιοι συνάδελφοι και πράκτορες έχοντας επενδύσει χρήματα κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά , παίρνουν πάρα πολύ καλά αστέρια (feedback) και ως επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε η βράβευση , η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Όλοι οι Κεφαλονίτες πράκτορες Outdoor activities, θα μπορέσουν αυτή τη διάκριση να την βάλουν στα site τους, ακόμα και στα email τους. Είναι μια διαφήμιση για την Κεφαλονιά για το ότι προσφέρονται αυτές οι δράσεις πιστοποιημένα, χωρίς κινδύνους και με ένα γκαραντί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα περάσουν καλά και θα κάνουν ότι τους αρέσει. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το 2023 και μάλλον θα πάμε πολύ καλά.

Το τουριστικό προϊόν είναι πάντοτε ένα ζητούμενο για την Κεφαλονιά, είμαστε ένα νησί που «αργήσαμε» να μπούμε στην αγορά, αυτό κατέληξε καλό για εμάς, έχουμε ποιοτικά καταλύματα και αυτή τη στιγμή οι πράκτορες ανταγωνίζονται πραγματικά για μία βίλα , για ένα ξενοδοχείο. Αυτό όμως που θα έπρεπε να είναι μία συνεχής προσπάθεια, είναι να σηκώνουμε τον πήχη των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Ειδικά φέτος τα εστιατόρια συνολικά έδωσαν μια πολύ καλή εικόνα».

Στην 52η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο: «Κάθε χρόνο γίνονται δύο γενικές συνελεύσεις, έχω την τύχη να τα έχω παρακολουθήσει όλα, είμαι από το 1992 στον ΕΟΑΕΝ και φέτος μου εμπιστεύτηκε ο ΕΟΑΕΝ μαζί με το Insuler να είμαι εισηγητής για τον «Στρατηγικό Σχέδιο του E.O.A.E.N. - Στόχοι και μέσα» για το 2023-2024.

Επιγραμματικά, θα αναφερθώ σε συνεργασίες μεταξύ των νησιών, ανταλλαγή εμπειριών, καλές πρακτικές, κοινές καθόδους σε προγράμματα, μεταφορά τεχνογνωσίας, θέματα ποιότητας σε όλα τα ζητήματα του τουρισμού, μεταφορές, ΦΠΑ, νησιωτικότητα και στο μεγάλο θέμα του να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό του μεταφορικού ισοδυνάμου. Η πρώτη επιβράβευση για τον ΕΟΑΕΝ, ήταν ότι το στρατηγικό σχέδιο το 2015 που περιλάμβανε, καταφέραμε και ψηφίστηκε. Όταν μία πρώτη μελέτη την οποία είχε κάνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ο συμπατριώτης μας Ερνέστος Τζαννάτος είχε έναν προϋπολογισμό του 1δις, 200 εκατομ. ευρώ, σε πρώτη εφαρμογή ήταν στα 60 και πήγε στα 120 εκατομ., δεν γίνεται, μπήκε από το παράθυρο. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να αυξήσουμε το μπάτζετ. Τώρα υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα, ότι θα πρέπει ειδικά στο κομμάτι που αφορά τις επιχειρήσεις, να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη τιμή ανά παλέτα. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν που θα αγοράζει κάποιος από το ράφι και το οποίο έρχεται με τις μεταφορικές, θα μπορούσε να είναι λίγο φθηνότερο καταφέρνοντας το κράτος να επιδοτήσει την μεταφορά του. Κρατάμε ένα παρατηρητήριο τιμών και λέμε στοιχειοθετημένα κάθε χρόνο, θα σας φέρνουμε αναλυτικά τι χρήματα πήραμε και πως απέδωσαν».

Σε σχέση με τα νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται και δεν διαφοροποιείται λόγω νησιωτικότητας στην ανάθεση έργων με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρονοτριβή και δυσχέρειες,, ο κ. Παντελειός ανέφερε ότι αυτό ξεφεύγει από τη αρμοδιότητα των Επιμελητηρίων και αφορά την Κυβερνητική πολιτική , τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Κλείνοντας ο κ. Παντελιός, σημείωσε:« Το καλοκαίρι του 2022 , μας αφήνει ένα χαμόγελο και μια ελπίδα για το καλοκαίρι του 2023. Να μην συμβεί κάτι από αυτά που μας προβληματίζουν, να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κρίση να αποσοβηθεί, να μην έχουμε άλλους ιούς, και να ακολουθήσουμε την ζωή μας όπως την ξέραμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-472744148?si=4b53b28710a24bf6b3756bc7cd2c2de0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250