Γ. Τιμοθεάτος από το Λονδίνο: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό του 2023 (ηχητικό)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 14:05

Γ. Τιμοθεάτος από το Λονδίνο: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό του 2023 (ηχητικό)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την  Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος, για την παρουσία της Κεφαλονιάς και την βράβευση της στην World Travel Market London .

«Αν και βρισκόμαστε στην αίθουσα εγώ, μαζί με τον Δήμαρχο τον κ. Μιχαλάτο, την Μαρίνα Βεργωτή με τους εκπροσώπους  του ΕΟΤ, το βραβείο  «Best Outdoors Destination»- «Καλύτερος Προορισμός για εξωτερικές δραστηριότητες», το παρέλαβε η κ. Κράτσα. Ήταν μία κίνηση, προς εύνη χείρων μας, (ελάττωση της κλίνης μας) αλλά τέλος πάντων όλα καλά. Το πήραμε το βραβείο και είναι μια πάρα πολύ καλή αναγνώριση για τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια το να μιλάμε για εναλλακτικό τουρισμό στην Κεφαλονιά ήταν κάτι που δεν το καταλάβαιναν, έχουμε αναβαθμίσει το προϊόν της Κεφαλονιάς με καινούργια προιόντα και συνεχίζουμε δυνατά. Θέλει δουλειά, πολύ σύντομα θα περάσουμε στα μονοπάτια , είναι κι άλλες δραστηριότητες όπως οι καταδύσεις, τα κανό κλπ, που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν μας και μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον πιο αισιόδοξο και ξεφεύγουμε από το παραδοσιακό ήλιος και θάλασσα».

Ο κ Τιμοθεάτος , περιέγραψε τα της χωρικής  παρουσίας της Κεφαλονιάς, εξέφρασε την άποψη του για την θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται και αναφέρθηκε στα meeting που είχαν προγραμματιστεί: «Η Κεφαλονιά φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας όπως όλα τα τελευταία χρόνια. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να συμμετέχουμε μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, κάτω από το Brandt Greece όλοι οι Δήμοι, με άλλη δυναμική. Το να βρίσκεσαι σε μια τεράστια έκταση με ένα χώρο δικό σου έξω, δεν έχεις επισκεψιμότητα όπως αυτή τη στιγμή έχει ο ΕΟΤ. Στο σημείο που βρισκόμαστε, υπάρχουν τα τρία τραπεζάκια της Περιφέρειας που είναι για όλα τα νησιά, υπάρχουν πίσω χώροι που μπορούμε να κάνουμε τα meeting μας και είμαστε ευχαριστημένοι. Σήμερα έχουμε 4 ραντεβού , με την JET2,την British Airways, χθες είχαμε με την Easy jet,τα μηνύματα από τις συναντήσεις που είχαμε χθες είναι πάρα πολύ θετικά για την Κεφαλονιά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά και σήμερα από τις συναντήσεις που θα έχουμε».

Όσον αφορά το γενικό κλίμα στον τομέα των προβλέψεων, ανέφερε: «Είναι συγκρατημένοι όλοι  στις προβλέψεις, για το λόγο ότι ο χειμώνας είναι πολύ μεγάλος που είναι μπροστά μας. Τα πράγματα μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητικά, υπάρχει ικανοποιητική ροή κρατήσεων από την Αγγλική αγορά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα συνεχίσουν να είναι καλά. Είναι τα θέματα τα ενεργειακά, είναι τα θέματα του πληθωρισμού, όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία του ταξιδιώτη και τα οποία μπορεί να μεταβληθούν από τη μία μέρα στην άλλη».

 Για την στρατηγική της επόμενης μέρας στον τουρισμό, ο κ. Τιμοθεάτος σημείωσε: «Πρέπει να βρούμε κι άλλες λύσεις, να χαράξουμε γενικά ως χώρα καινούργια στρατηγική. Η Κεφαλονιά φέτος θα καταγράψει μία χρονιά ρεκόρ μετά το 2019 που είχαμε αφίξεις στο αεροδρόμιο μας 330χιλιάδες, τον Σεπτέμβρη είμαστε στις 344 χιλιάδες, άρα ήδη είχαμε ξεπεράσει το όριο του 2019 και περιμένουμε να δούμε και τα Νούμερα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη, τα οποία σίγουρα θα προσθέσουν στο συνολικό νούμερο της χρονιάς. Τα οικονομικά αποτελέσματα, θα τα δούμε στο τέλος του χρόνου, αισιοδοξώ ότι δεν θα έχουμε μια αρνητική χρονιά».

Πρόσθεσε δε, τα πλαίσια χάραξης στρατηγικής που θα κεφαλαιοποιήσει τα θετικά της φετινής χρονιάς αλλά και θα δημιουργήσει συνθήκες μιας βιώσιμης στέρεης ανάπτυξης και στα επόμενα χρόνια, ο κ. Τιμοθεάτος ,τόνισε ότι κι η πολιτεία θα πρέπει να βελτιώσει τις ενέργειες της απέναντι στον κλάδο, ο οποίος έχει αιτήματα και πρέπει να δει τα περισσότερα από αυτά.

 Όσον αφορά το  βραβείο  «Best Outdoors Destination», ενημέρωσε ότι θα πάει στο γραφείο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, όπως πρέπει: «Αυτό το βραβείο είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η ψηφοφορία έγινε ανάμεσα σε πελάτες που επισκέφτηκαν τους προορισμούς, άρα δεν ήταν προσωπική επιλογή δική μας, ήταν βιωματική, ούτε ανοιχτός διαγωνισμός μέσω ιντερνέτ που μπορούσες να κλικάρεις εκατό φορές για να ανεβάσεις το νούμερο. Ήταν από πελάτες που επισκέφτηκαν τους προορισμούς και η Κεφαλονιά κέρδισε το βραβείο στις καλύτερες εναλλακτικές μορφές. Από αυτό το βραβείο μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο μεγάλη δύναμη έχει η Κεφαλονιά».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην μεγάλη όπως την χαρακτήρισε συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην έκθεση του Λονδίνου και στην ανάγκη λήψης μηνυμάτων από όλους, ούτως ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται.

 Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250