Εικόνα χάους στα σπήλαια - Μανατζερ κρουαζιεροπλοίου : Αυτό αντιμετωπίζουν οι πελάτες μου ; (Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 09:45

Εικόνα αρχείου

Εικόνα αρχείου kefalonitikanea.gr

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο πόσο επηρεάζονται οι Ξενοδόχοι και οι καταλυματίες από  τις ακυρώσεις των πτήσεων : « Όντως δημιουργεί μία αναστάτωση αυτή η ιστορία, γιατί τα δωμάτια στα οποία επιστρέφουν οι επιβάτες μια πτήσης που ακυρώνεται, πιθανό να είναι κρατημένα για επόμενο πελάτη. Αν είναι στη πτήση που ακυρώνεται, μπορεί να καλύψει το δωμάτιο ο ξενοδόχος.

Από κει και πέρα υπάρχουν εταιρείες που συνεργάζονται με τις αεροπορικές που είτε βρίσκουν καταλύματα στους πελάτες, είτε ο πελάτης από μόνος του παίρνει τις αποδείξεις και τις καταθέτει για να πάρει τα χρήματα. Ειδικά όσον αφορά την Αγγλία είναι πολύ αυστηροί οι κανόνες και παίρνουν τα χρήματα τους γρήγορα, γιατί πέραν της δυσφήμησης που θα υποστεί η εταιρεία, μετά θα έχει και άλλες κυρώσεις».

 Στην πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Μις Ιταλία του 2015: « Και πιο παλιά είχαμε φέρει γνωστά ονόματα από την Ιταλία. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον μεγάλο αριθμό των ακόλουθων που έχουνε Followers στα social mentia. Η κ. Sabatini έχει γύρω στις 150 χιλιάδες Followers, τα ποσταρίσματα είναι πάνω από 1500 σε κάθε φωτογραφία και θεωρώ ότι είναι μια καλή ιδέα για να ακούγεται συνεχώς η Κεφαλονιά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορεί να επηρεάσει και κάποιους αναποφάσιστους βλέποντας ότι την Κεφαλονιά την προτιμούν αρκετά διάσημα άτομα.

Η συγκεκριμένη είναι και ηθοποιός στην Ιταλία και travel blogger . Αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι το πρόγραμμα το διαμορφώνουν μόνοι τους, δεν τους κατευθύνουμε τι να δούνε και τα σχόλια που ακούμε από την ίδια είναι εντυπωσιακά. Μένει ενθουσιασμένη και από τις φυσικές ομορφιές μας και από τη παροχή των υπηρεσιών. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και  είναι θετικά τα σχόλια ,από κει και πέρα το ταμείο θα γίνει την Κυριακή με την αναχώρηση της .Έχοντας και τις προηγούμενες εμπειρίες από διάσημου που φιλοξενήσαμε, έχουμε κρατήσει επικοινωνία και σε προσωπικό επίπεδο και συζητούν να έρθουν ξανά διακοπές στο νησί μας ιδιωτικά αυτή τη φορά». 

Στην κίνηση από Ιταλία: «Περιμένουμε να δούμε και τα νούμερα που θα ανακοινώσει η Fraport  για τον μήνα Ιούνιο, γιατί τον Μάιο  υπήρχε μία υστέρηση σε σχέση με το 2019 και ένας λόγος ήταν και η Ιταλική αγορά που δεν έδωσε τα νούμερα που αναμέναμε. Θεωρώ ότι η φιλοξενία της κ. Sabatini, θα τονώσει και την κίνηση από την Ιταλία».

Στην έλλειψη εργαζόμενων:

 « Είναι πάρα πολύ σοβαρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την εύρεση προσωπικού. Υπάρχουν συνεχόμενες αλλαγές του εποχικού προσωπικού που έχουν οι επιχειρήσεις, γιατί όλοι έχουν έναν πυρήνα που εργάζονται στην επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Από κει και πέρα είτε με προσωπική εργασία οι ιδιοκτήτες, είτε με το να αναζητούμε και εκτός Κεφαλονιάς κάποιες λύσεις επιβαρυνόμενοι το κόστος διαμονής και σίτισης, προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το έντονο πρόβλημα. Τώρα τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους  και νομίζω ότι  οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δεν υπολείπονται  λόγω του προβλήματος αυτού».

Στα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης: «Την Πέμπτη είχαμε 4 κρουαζιερόπλοια και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σπήλαια. Ήδη έχουν φτάσει και στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου αρνητικά σχόλια με την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Πρέπει επιτέλους να καθίσουμε  να δούμε  τι θα γίνει, σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι φταίει μόνο ο Δήμος Σάμης, υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα να λυθούν όπως η Αρχαιολογία κλπ, αλλά επιτέλους αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ένας τουριστικός προορισμός που σεβόμαστε τους επισκέπτες μας, πρέπει να δοθεί μία λύση.

Πρέπει να φτιαχτούν σύγχρονες υποδομές για να περιμένει ο κόσμος, γιατί σε μερικά χρόνια , θα γυρίσει μπούμερανγκ η κατάσταση εκεί.

Πήγε ο μάνατζερ ενός κρουαζιερόπλοιου εκεί και ρώτησε έκπληκτος την υπεύθυνη που τον συνόδευε από την Κεφαλονιά , «Αυτό αντιμετωπίζουν οι πελάτες μου;» Αυτό είναι πάρα πολύ κακό και το λέω με όλη την καλή διάθεση, χωρίς  διάθεση κριτικής να πω ότι φταίει ο ένας η ο άλλος. Όλοι πρέπει να καθίσουμε να βρούμε μία λύση , γιατί αυτά τα προβλήματα που βγαίνουν τώρα θα μας επηρεάσουν. Τα σπήλαια έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, όλοι θέλουν να πάνε και να τα θαυμάσουν, γιατί είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό, αλλά πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστούμε και να γίνεται μία σωστότερη διαχείριση των επισκεπτών. Όταν ο άλλος κατεβαίνει κάτω και κάνει μια σύντομη βόλτα των 5-10λεπτώων, μετά από 1μιση ώρα έκθεση στον ήλιο απογοητεύεται».

Στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των επισκεπτών ως δικό τους ζητούμενο: « Δεν τίθενται θέμα σε εμάς στις κρατήσεις, θεωρώ ότι όλοι έχουν ψάξει  και έχουν δει ότι έρχονται σε ένα νησί που μπορεί να προσφέρει φροντίδες υγείας σε καλό επίπεδο».

Στις δράσεις που έχουν ενταχθεί στο πολιτιστικό καλοκαίρι και αφορούν τον τουρισμό: « Υπάρχουν δράσεις που αφορούν την γαστρονομία μας ,  με τον σύνδεσμο των Οινοποιών που θα κάνουν την οινογνωσία, τα παραδοσιακά μας πανηγύρια και ως Τουριστική Επιτροπή κοιτάμε οι δράσεις που είχαμε προγραμματίσει να εξελιχθούν καλά. Προσπαθούμε ακόμα και την τελευταία στιγμή όπως έχει έρθει η Σλοβένικη κρατική τηλεόραση και βρίσκεται εδώ τραβώντας πλάνα, να επηρεάσουμε κάποιους αναποφάσιστους. Τα μονοπάτια έχουν ολοκληρωθεί, έχουν βγεί  οι αδειοδοτήσεις  από το Δασαρχείο, νομίζω ότι τον φετινό χειμώνα , έχουμε κάνει και τις σχετικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν οι διαδρομές. Το επόμενο καλοκαίρι θα μας βρει  αν όχι με το σύνολο των διαδρομών, με ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που υπάρχει, να το αναδείξουμε  και να προσελκύσουμε επισκέπτες και τους χαμηλούς μήνες , προσφέρονται οι Μάρτιος Απρίλιος Μάιος».

 Τέλος ο κ. Τιμοθεάτος δήλωσε:» Είμαστε στο Πικ της περιόδου, σε καμιά 15αριά μέρες θα αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα και αυτό που θα μας ενδιαφέρει μετά, θα είναι και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων για έναν δύσκολο χειμώνα. Ήδη αρχίζουν και έρχονται και τα μηνύματα για το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής , οι υποχρεώσεις είναι αρκετές, οι καιροί δύσκολοι , η ακρίβεια μας έχει τσακίσει όλους, να δούμε αν θα αντέξουμε η όχι. Ο στόχος είναι να μην χάσουμε την φετινή σεζόν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250