Προβολή των Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 11:49

Προβολή των Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

Σαφής αυξητική τάση Ρώσων επισκεπτών προς τη χώρα μας

   Ο Αναστάσιος Λιάσκος, Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου και πρώην Υφυπουργός Τουρισμού, συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ που διεξάγεται στη Μόσχα από 21 έως 24 Μαρτίου 2012, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και πραγματοποίησε σειρά επαφών.

   Μεταξύ άλλων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κέρκυρας, Ιωάννη Τρεπεκλή και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΙΝ, Αντώνη Δουβίτσα, συναντήθηκε με ένα από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ρωσίας, τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, με τον οποίο και συμφωνήθηκε να ανοίξει η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός από το 2012, με 2 αεροσκάφη εβδομαδιαία, κάτι το οποίο θα επεκταθεί από το 2013 και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, ξεκινώντας από την Ζάκυνθο.

   Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο κ. Λιάσκος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Ρωσίας και ζήτησε τη βοήθειά του στην ενίσχυση του τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δεδομένων και των δεσμών των Ρώσων με τα Ιόνια.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις εκδόσεις θεωρήσεων visa

   Η Ρώσικη αγορά, σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε, είναι η μόνη με αυξητικές τάσεις, κάτι το οποίο εκτιμάται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Ιόνια νησιά ειδικότερα.

   Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σαφής αυξητική τάση Ρώσων επισκεπτών προς τη χώρα μας. Η Ρωσία έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των Ρώσων τουριστών. Φέτος, υπολογίζεται ότι θα έχουμε αύξηση 20% λόγω της διευκόλυνσης έκδοσης βίζα.

   Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις εκδόσεις θεωρήσεων visa, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, από τις υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου, η διαπίστευση των τουριστικών γραφείων της Ρωσίας και την 1η Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική λίστα. Η συνολική κατάσταση των θεωρήσεων visa αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 10 κέντρα έκδοσης θεωρήσεων visa στις πόλεις Μόσχα, Κρασνογιαρσκ, Πετρούπολη, Νοβοσιμπίρσκ, Εκατερινεμπουργκ, Ροστόφ, Κρασνοντάρ, Καζάν, Σαμάρα και Νίζνι Νόβγκοροντ. Μάλιστα, τον Ιανουάριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το visa center στο Κρασνογιάρσκ, ενώ προς ολοκλήρωση βαίνουν και οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού, που θα ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250