Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Τι είναι οι digital nomads (ψηφιακοί νομάδες) και πώς θα βοηθήσουν στην επέκταση της σεζόν στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 14:42

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Τι είναι οι digital nomads (ψηφιακοί νομάδες) και πώς θα βοηθήσουν στην επέκταση της σεζόν στην Κεφαλονιά

Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής και εργασίας!

Μια ιδέα και μία δράση, η οποία όταν θα αναπτυχθεί και εφαρμοστεί θα βοηθήσει σημαντικά την επέκταση της τουριστικής σεζόν στην Κεφαλονιά.

Η Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου με καινοτόμες ιδέες και δράσεις προσπαθεί να φέρει κόσμο στο νησί.

Πλέον με την ανάπτυξη των digital Nomads (Ψηφιακοί Νομάδες), δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία μήνες στο ξεκίνημα και στο τελείωμα της τουριστικής σεζόν να αποτελέσουν πόλο έλξης γι αυτούς που και θέλουν να εργάζονται, αλλά και θέλουν να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές σε έναν τόπο πολύ μακριά από ένα… κακοφωτισμένο και κλειστοφοβικό γραφείο σε μια μεγαλούπολη της Ευρώπης!

Ουσιαστικά θα κάνουν την δουλειά τους, μέσω τηλεργασίας, απο την Κεφαλονιά! 

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε ζητήματα τουρισμού, Μαρίνα Βεργωτή, ανέλυσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής, ανέλυσε με μεγάλη σαφήνεια τα όσα σχεδιάζονται και έδωσε τον λόγο σε έναν ψηφιακό νομάδα (Charles Morgan) που εξήγησε με παραδείγματα το project.

DSC 0020

DSC 0002

O Charles Morgan 

H Μαρίνα Βεργωτή, είχε μιλήσει και στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, κάνοντας μια ανάλυση της εξαιρετικής αυτής ιδέας:

«Οι ψηφιακοί νομάδες είναι μία νέα τάση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 3 χρόνια στην Ελλάδα και έχει συμβάλλει καθοριστικά η πανδημία για να αυξηθεί η παρουσία ψηφιακών νομάδων στην Ελλάδα. Είναι άνθρωποι που μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως (remote working) από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και μπορεί να είναι υπάλληλοι η και αυτοαπασχολούμενοι. Έχουμε ήδη κάποιους στο νησί που έχουν επιλέξει να ζουν μόνιμα στην Κεφαλονιά και εργάζονται από απόσταση. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να κάνουμε μια εισήγηση στην Τουριστική Επιτροπή μαζί με τον κ. Charles Morgan ο οποίος είναι consultant (σύμβουλος) και ασχολείται με τη δημιουργία digital περιεχομένου και έχει πολύ καλές διασυνδέσεις στην Αμερική και στον Καναδά. Ο ίδιος έρχεται κάθε καλοκαίρι και κάθεται στην Κεφαλονιά για ένα διάστημα 3 μηνών και εργάζεται από δω. Βλέπει ότι η Κεφαλονιά έχει πολύ μεγάλη προοπτική να προσελκύσει ανθρώπους του δικού του κλάδου και από άλλους κλάδους αντίστοιχα. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ ως Τουριστική Επιτροπή , γιατί εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και το λέμε και χρόνια, είναι να μεγαλώσουμε την περίοδο που έχουμε επισκέψεις στο νησί και οι «ψηφιακοί νομάδες» είναι μια κατηγορία ανθρώπων , που μπορούν να έρθουν φθινόπωρο η και άνοιξη.

Τα περισσότερα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής πιστεύω ότι θα δεχτούν αυτή την πρόταση, για να προχωρήσουμε ως Δήμος να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προσελκύσουμε περισσότερους. Αυτό για να δουλέψει, πρέπει ως νησί και ως Δήμος να διαθέτουμε κάποιες υποδομές, ιντερνέτ, χώρους για να μπορούν από εκεί να εργάζονται περιοδικά και μια σχετική προβολή για να ακουστεί ότι η Κεφαλονιά είναι ένας προορισμός. Η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα στους digital nomads, να δουλεύουν για ένα 6μηνο στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι αναζητούν πλέον να βρουν μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική τους ζωή και στην εργασία και βλέποντας ότι μπορούν να πάνε σε έναν προορισμό που μπορεί να τους προσφέρει , συνδυάζουν την εργασία τους με μια πολύ καλή ποιότητα ζωής. Γι αυτούς είναι παράδεισος να μπορούν να εργάζονται από εδώ».

Η κα Βεργωτή αναφέρθηκε επίσης: Στην έκθεση ΒΙΤ στην Ιταλία όπου συμμετείχε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου: «Δεν είχε το κοινό που είχε στα προ πανδημίας, αλλά ήταν μια καλή έκθεση. Μιλήσαμε με δημοσιογράφους, τους ενδιαφέρει τι κάνουμε ως προορισμός για την αειφόρο ανάπτυξη, μιλήσαμε με την αεροπορική εταιρεία VOLOTEA που μας έρχεται από διάφορες πόλεις της Ιταλίας και έχει πολύ καλές κρατήσεις για το νησί μας, ήταν ενδιαφέρουσα».

Στην ενδιαφέρουσα τουριστική κίνηση του Απριλίου: «23 Απριλίου έχουμε την πρώτη πτήση από Γαλλία, ο Απρίλης έχει πάει πολύ καλά και από ότι γνωρίζω καλύτερα και από το 2019. Όλα πάνε καλά, οι κρατήσεις είναι πολύ καλές, αυτό που προβληματίζει όλους είναι η ακρίβεια και πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να βρει τη δική του ισορροπία και αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ανεβάζοντας τις τιμές, να μην ρίξουμε την ποιότητα».

Στην  Θεματική εβδομάδα Φύσης: « Θα γίνει 10 με 15 Μάιου, θα έρθουν δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία και θα τους έχουμε ένα πρόγραμμα 5 ημερών , με το οποίο θα τους αναδείξουμε μέρη του νησιού που είναι για εναλλακτικό τουρισμό. Αυτό θα γίνει για να προσελκύσουμε επισκέπτες στα άκρα της σεζόν .Θα αναδείξουμε σημεία του νησιού μας που δεν είναι τόσο γνωστά».

Στην νέα σειρά βίντεο προβολής της Κεφαλονιάς: « Ξεκινάει από τις 18 Απριλίου η νέα σειρά, έχει φτιαχτεί από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, συμπεριλαμβάνει 8 επεισόδια και κάθε 3 εβδομάδες θα βγαίνει το επόμενο επεισόδιο. Έχουν ήδη γυριστεί αρκετά επεισόδια , η επιμέλεια είναι δική μας και μέσα από συνεντεύξεις και βιωματικές εμπειρίες, προσπαθούμε να δείξουμε πράγματα που μπορεί να βιώσει κάποιος στην Κεφαλονιά».

DSC 0005

Στην Εβδομάδα Γαστρονομίας: « Αυτή θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου για να αναδείξει την γαστρονομία του νησιού μας σε συνδυασμό με τον τουρισμό. Θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία, κεφαλονίτικα πιάτα, πράγματα που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης, να μαζέψει ελιές, να πάει σε ένα τυροκομείο και να δει πως φτιάχνονται τα τυριά, αγροτουρισμό. Έχουμε πολύ υλικό που μπορούμε να αναδείξουμε».

Στην στρατηγική της Τουριστικής Επιτροπής για το 2022 : « Προχωράμε κανονικά, έχουμε παρουσιάσει το πρόγραμμα μας, για φέτος όλα πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει, το digital nomads είναι για το 2023, αλλά το συζητάμε από τώρα».

Παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξής της στον Inkefalonia 89,2 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-996085471?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Κατά την συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, αναλύθηκε επίσης από την κα Βεργωτή και η Θεματική εβδομάδα της Φύσης (10 με 15 Μαϊου).

DSC 0042

H Δρ Έλενα Ζουμπούλη, Γεωλόγος του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς

Παράλληλα, πολύ σημαντική ήταν και η αναλυτική παρουσίαση Δρ Έλενα Ζουμπούλη, Γεωλόγος του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσα από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO

Πολλά μπράβο στον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Νίκο Κουρκουμέλη, στον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας Σταύρο Κορκό – Κουρή και σε όσους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής, είτε δια ζώσης, είτε με τηλεδιάσκεψη, διότι πάντα προσπαθούν να έχουν τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και γενικότερα την Κεφαλονιά, ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές τουριστικά περιοχές.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0013

DSC 0008DSC 0010DSC 0012DSC 0014DSC 0015DSC 0017DSC 0023DSC 0028DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0032DSC 0033DSC 0035DSC 0036DSC 0037DSC 0039DSC 0045DSC 0047DSC 0051DSC 0053




00 inkefalonia general ad 300X250