Δράσεις της Περιφέρειας στην Αυστραλία με στόχο την τουριστική προβολή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 11:05

Δράσεις της Περιφέρειας στην Αυστραλία με στόχο την τουριστική προβολή

   Η ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την προσέλκυση τουριστών, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης και η Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή, με την Ελληνίδα Πρόξενο στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου.

   Σύμφωνα με την κ. Λιανίδου, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προβάλλει τα νησιά στη μακρινή Αυστραλία, είναι θετική, τόνισε δε πως για να υπάρξουν αποτελέσματα θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συνεχίσουν σταθερά και τα προσεχή χρόνια, ενώ δήλωσε ότι το Προξενείο θα σταθεί αρωγός σε αυτή την πρωτοποριακή, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση της Π.Ι.Ν.  

 

Εκδήλωση με τους απόδημους Κεφαλλονίτες

 

   Επίσης, η επτανησιακή αποστολή συμμετείχε σε εκδήλωση στην Cephalonian Society of Victoria, όπου παρευρέθηκαν πολλοί εξέχοντες παράγοντες της Ομογένειας και επιχειρηματίες, καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, ο Andrew Katos, βουλευτής Μελβούρνης, ο Νίκος Μυλωνάς, Πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού Επιμελητηρίου.

   Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σκούρτης εξήγησε το σκεπτικό γύρω από την πρωτοβουλία της ΠΙΝ, να ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αυστραλία και τέλος ευχαρίστησε την ομογένεια για τη βοήθεια που έχει προσφέρει για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

   Κατόπιν, η κ. Γρουζή μίλησε για τη Μεσογειακή Δίαιτα και την κουζίνα του Ιονίου, ενώ ο Άκης Βασιλειάδης ανέπτυξε τις επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στα Ιόνια Νησιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

 

Τιμώμενη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις εθνικές εκδηλώσεις

 

   Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής που θα γίνει στο Προξενείο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια, ως μια ένδειξη αναγνώρισης εκ μέρους της Πολιτείας της προσπάθειας που κάνει στην Αυστραλία.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του (Ionian Bridge to Australia, how we can keep walking) ο κ. Μυλωνάς, πρόεδρος του Αυστραλοελληνικού επιμελητηρίου Μελβούρνης, δεσμεύτηκε για την υποστήριξή του στην προσπάθεια εισαγωγής προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά όπως επίσης και στην προσπάθεια δημιουργίας ελκυστικών τουριστικών πακέτων προς το Ιόνιο, γνωστού όντως, όπως ανέφερε, ότι οι Αυστραλοί ταξιδεύουν για διακοπές 40 ημέρες το χρόνο.

 

Προβολή της Π.Ι.Ν. μέσω συνεντεύξεων

 

     Στη συνέχεια η αποστολή μετέβηκε στο ραδιοφωνικό πολυπολιτισμικό σταθμό SBS, όπου στα πλαίσια της Ελληνικής Εκπομπής, ο κ. Σκούρτης και η κ. Γρουζή μίλησαν για την παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ, καθώς επίσης και για τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες.

   Το απόγευμα της ίδια μέρας, ο κ. Σκούρτης μετέβη στον Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «3 ΧΥ», όπου, επίσης, μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για διείσδυση σε μια νέα τουριστική αγορά με υψηλή αγοραστική δύναμη και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

 Λεζάντα: Ο Χρ. Σκούρτης και η Τζόγια Γρουζή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τους στο ραδιοφωνικό σταθμό “SBS”.





00 inkefalonia general ad 300X250