Εκκίνηση των Windows 8 με κόστος αναβάθμισης €29.99

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 19:52

Εκκίνηση των Windows 8 με κόστος αναβάθμισης €29.99

Σε λίγες ώρες (00:01, 26/10/2012) ξεκινάει η επίσημη διάθεση των Windows 8, του πιο σημαντικού λειτουργικού συστήματος που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Microsoft στο οποίο κάνει το άνοιγμα προς τις συσκευές αφής προσθέτοντας ένα δεύτερο γραφικό περιβάλλον το οποίο αντικαθιστά το κλασσικό μενού έναρξης.Στη γιορταστική εκδήλωση που προηγήθηκε πριν λίγη η ώρα, η Microsoft έδωσε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως τη διάθεση 670 εκατομμυρίων αδειών Windows 7 στα 3 χρόνια διάθεσης τους με την εταιρεία να στοχεύει το 1 δισ. με την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης. Συνολικά 1.24 δισ. ώρες έχουν καταναλωθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows 8 ενώ ήδη η Micorosoft έχει πιστοποιήσει 1000 PCs τα οποία θα διαθέτουν το νέο λειτουργικό σύστημα και τα οποία στηρίζονται στην τρίτη γενιά επεξεργαστών Core i της Intel.



Για πρώτη φορά τα Windows θα κυκλοφορήσουν ενσωματωμένα σε tablets με την έκδοση Windows RT τα οποία διαθέτουν επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και τα οποία έχουν μεγαλύτερη αυτονομία σε συνδυασμό με μικρότερο και ελαφρύτερο form factor. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα περιλαμβάνουν δωρεάν το νέο Office 2013 αλλά δε θα  μπορούν να τρέξουν τις εφαρμογές των Windows 7 παρά μόνο του νέου γραφικού περιβάλλοντος για το οποίο ήδη υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές διαθέσιμες μέσω του Windows Store, μεταξύ των οποίων και του Insomnia.gr

Η Microsoft έχει ήδη βγάλει live το επίσημο site των Windows 8 στη διεύθυνση windows.com μέσω του οποίου θα είναι δυνατό το κατέβασμα της αναβάθμισης σε Windows 8 Pro με τιμή €29.99 για όσους είναι ήδη κάτοχοι έγκυρης άδειας των Windows XP/Vista/7. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όσοι αγοράσουν υπολογιστή από τις 2 Ιουνίου του 2012 μέχρι τη 31η Ιανουαρίου του 2013 ο οποίος διαθέτει Windows 7, θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 8 Pro ακόμα φθηνότερα, με τιμή €14.99.

Μέσα από το site παρέχεται και ένα ειδικό πρόγραμμα το Upgrade Assistant το οποίο αφού εξετάσει τον υπολογιστή σας και τις εφαρμογές σας, εμφανίζει μια αναφορά για το αν υπάρχουν ασυμβατότητες καθώς και τρόπους επίλυσης τους μετά την αναβάθμιση.

Τα Windows 8 και Windows 8 Pro που θα κυκλοφορήσουν επίσημα σε λίγες ώρες, δεν διαθέτουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή Windows Media Center η οποία μετατρέπει τον υπολογιστή σε σύστημα ψηφιακής ψυχαγωγίας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν ξεχωριστά το Windows 8 Media Center Pack το οποίο θα διατίθεται δωρεάν έως τις 31 Ιανουαρίου από την παρακάτω ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονται όλες οι σχετικές οδηγίες απόκτησης του κωδικού προϊόντος και κατεβάσματος της εφαρμογής.

insomnia.gr




00 inkefalonia general ad 300X250