Απόψε η τελευταία παράσταση στο έργο "Αυγά Μαύρα" από το "Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 16:31

Απόψε η τελευταία παράσταση στο έργο "Αυγά Μαύρα" από το "Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς"

Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς απόψε 27 Αυγούστου στις 9:30μμ στον αύλειο χώρο ΞΕΝΙΑ, παρουσιάζει για τελευταία φορά το έργο του Δ. Χαριτόπουλου "ΑΥΓΑ ΜΑΥΡΑ".

Παρακάτω η Συνέντευξη Τύπου για το έργο

Μετά από δύο χρόνια θεατρικής απραξίας, λόγω της πανδημίας, το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς επανέρχεται δριμύτερο!

Με ένα πολύ δυνατό θεατρικό, όπως το χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης της παράστασης Πάνος Βαρδάκος «Ένα σημαντικότατο θεατρικό έργο της Ελληνικής δραματουργίας».

1

«Ευχαριστώ δημόσια τους χορηγούς σε όσους μας στάθηκαν υλικά και ηθικά αυτά τα δύο χρόνια» είπε στο ξεκίνημα της Συνέντευξης Τύπου ο σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος.

Και πρόσθεσε «ο χώρος διατηρήθηκε με τις θυσίες των μελών και το χορηγών και τους ευχαριστώ. Μπορεί να μην δίναμε θεατρικές παραστάσεις, προσπαθούσαμε να κάνουμε διαδυκτιακά θεατρικά μαθήματα. Δυστυχώς όμως, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είχαν ανασταλεί σε βάρβαρο βαθμό με την πανδημία. Πλέον επιστρέφουμε με το έργο «Αυγά Μάυρα». Πρόκειται για ένα, σημαντικότατο θεατρικό έργο της Ελληνικής δραματουργίας που το έχουν επαινέσει οι κριτικοί.

Το έργο του Διονύση Χαριτόπουλου, είναι μία πραγματική ιστορία δύο αδελφών στον εμφύλιο πόλεμο που χωρίστηκαν και συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια στο σαλόνι του σπιτιού τους και προσπαθούν να κλείσουν τα τραύματα του παρελθόντος. Υπάρχει σύγκρουση που αγγίζει αρκετά την Ελληνική τραγωδία. Είναι ένα θεατρικό έργο που δεν θα πρέπει να χάσουν οι νέοι. Είναι αληθινές ιστορίες που μας αγγίζουν» ήταν τα λόγια του και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: «Έχουμε βρει καταφύγιο εδώ στο Αργοστόλι στην οδό Βύρωνος, αλλά και στα Κομποθεκρατα όπου μας έχει παραχωρήσει το χώρο ο δήμος Αργοστολίου.

7

2

Καλούμε όλους στις 26 και 27 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι στις 9:30 μ.μ. να έρθουν και να παρακολουθήσουν αυτή την σπουδαία θεατρική παράσταση

«Σπύρος» στο έργο, ο Τάσος Μπεκατώρος, «Μαρία» στο έργο, η Πόπη Βιτσεντζάτου.

«Ευχαριστώ τον Δήμο Αργοστολίου και την ΠΕΔΙΝ, για την στήριξή τους και φυσικά τους χορηγούς μας» συνέχισε ο Πάνος Βαρδάκος και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον τίτλο του θεατρικού που έχει και αυτός την δική του σημασία.

Ο τίτλος «Αυγά Μαύρα» προέκυψε από ένα έθιμο της Βόρειας Ελλάδας όταν τα παιδιά με βαρύ πένθος που έχουν χάσει τους γονείς τους έβαφαν μαύρα τα αυγά το Πάσχα».

9

«Το θέατρο μας δίνει ζωή» τόνισε η Μαρία Βιτσεντζάτου, «μας δίνει μαθήματα και πολλά πράγματα. Ασχολούμαι τρία χρόνια με το θέατρο, χωρίς να υπολογίζω και τα δύο που ήμασταν στην πανδημία», από την πλευρά του ο Τάσος Μπεκατώρος τόνισε «ασχολούμαι 30 χρόνια με το θέατρο η αγάπη έγινε έρωτας και μετά από 30 χρόνια καλούμαι να δώσω εξετάσεις υποκριτικής νιώθω ένα μεγαλείο και τόσο βαθιά συναισθήματα για αυτό το έργο».

Καταλήγοντας οι δύο κεφαλονίτες ερασιτέχνες ηθοποιοί τόνισαν ότι έκαναν υπομονή αυτά τα δύο χρόνια θεατρικής απραξίας, έως ότου επανέλθουν και αυτή η επιστροφή θα γίνει σε τρεις ημέρες στις 26 Αυγούστου!

Θα είμαστε εκεί… Να είστε εκεί!

Γιώργος Χαλαβαζής

 

312

8236046769 4157698737680954 7327182167550691413 n




00 inkefalonia general ad 300X250