Εκοψε την πίτα της η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Και Ιθακησίων Πειραιά (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 21:45

Εκοψε την πίτα της η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Και Ιθακησίων Πειραιά (εικόνες)

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, «Ιωάννης Καποδίστριας», η Αδελφότητα του Πειραιά έκοψε την πίτα της και με μια λαμπερή εκδήλωση καλωσόρισε τη νέα χρονιά.

Η χορωδία της Αδελφότητας σε συνεργασία με την χορωδία του Δήμου Κορυδαλλού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, κ. Έλενας Κασάροβα, ερμήνευσαν μελωδίες με θέμα την ομορφιά και το μεγαλείο της Αγάπης. Τ

α παιδιά του χορευτικού τμήματος χόρεψαν με χάρη και λεβεντιά διβαράτικο, τσιριγώτικο, μέρμηγκα,… κλείνοντας με τον μπάλο που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά με το καλοτάξιδο καράβι που στολισμένο με την ολόχρυση πορφύρα του ήλιου μας ξυπνά τον πόθο του γυρισμού στα αγαπημένα νησιά μας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν έφορος κ. Μάκης Ζαφειράτος και η αν. Γραμματέας κ. Δήμητρα Βαλλιανάτου. ο .

Η Πρόεδρος, κ. Μαριολένη Νεοφύτου, στον χαιρετισμό της ευχήθηκε να έχουμε μια δημιουργική Χρονιά, γεμάτη Αγάπη, μελωδίες και όμορφες μέρες για τον καθένα και την Αδελφότητά μας.
«Στην αρχή της δεκαετίας ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αντλώντας δύναμη κυρίως από την Αγάπη όλων σας και από την πεποίθηση πως η παροικία την Κεφαλλήνων και Ιθακησίων της Αττικής αναγνωρίζει ως κοινό τόπο και σημείο αναφοράς την Αδελφότητα του Πειραιά που μας ενώνει, ζωντανεύει τις παραδόσεις μας, μεταγγίζει την ιστορία του τόπου μας στους νέους και μας κάνει περήφανους.

Παρά τις δυσκολίες και την αγχωτική σύγχρονη ζωή, πάντα θα υπάρχουν εθελοντές συμπατριώτες για να υπηρετήσουν τους σκοπούς, να καταθέσουν ιδέες και να εργαστούν για να συνεχίσει να αποτελεί φωτεινό κύτταρο Πολιτισμού, ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά.

Η Αδελφότητα των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συνεχίζει δυναμικά να συσπειρώνει γύρω της τα μέλη και καλούς φίλους και με την πλούσια και πολυεπίπεδη δράση της ξεχωρίζει, παράγοντας υψηλού επιπέδου πολιτισμό και γράφοντας τη δική της ιστορία».

Ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους που στηρίζουν τους σκοπούς του Σωματείου, τους συνεργάτες δασκάλους, τα μέλη των τμημάτων, τα μέλη του Δ.Σ. και την ειδική Γραμματέα .
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας, επικοινωνιολόγο και αρθρογράφο κ. Παύλο Παπαδάτο, για την ευγενική χορηγία της αίθουσας του Μουσείου, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Όπως και ο ίδιος ανάφερε στον χαιρετισμό του,¨… επειδή η οικογένειά μας αυξάνεται διαρκώς, να μας έχει καλά ο Θεός να έχουμε χρήματα και να πάμε του χρόνου σε μεγαλύτερη αίθουσα».

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος με τον αιδεσιμότατο κ. Αγγελάτο. Εξέφρασε τη χαρά του που παρευρέθη στην πίτα και την ικανοποίησή του για το πλήθος των παρευρισκόμενων. Συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για το εξαιρετικό έργο που παράγεται και ευχήθηκε τα εκατό χρόνια της Αδελφότητας να εορταστούν με λαμπρότητα στην Αττική και στα νησιά.
Ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με προέδρους Συλλόγων, διακεκριμένους συμπατριώτες μας και με όλο τον κόσμο, εισπράττοντας τον σεβασμό, την αγάπη και την χαρά για την παρουσία του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεράσιμος Αγγελάτος, ο Βουλετής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ιωάννης Μπαλάφας, ο πρώην Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Μπενετάτος, η Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Μαριάννα Τουμαζάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης κ. Παντελής Αμούργης, οι πολιτευτές κ. Παύλος Παπαδάτος &κ. Βίκυ Αλεξανδράτου, ο πρ. Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, ο Ιστορικός Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Ε.Ι.Ε. κ. Νίκος Μοσχονάς, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιατρικής κ. Διονύσιος Βώρος, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου & Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος, η Διευθύντρια Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλονιάς κ. Δώρα Μαρκάτου, η Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, Ομότιμη Καθηγήτρια Διαπολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι πρώην Πρόεδροι της Αδελφότητας κ. Διονύσης Κουγιανός & κ. Νώντας Φαραντάτος, ο Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ. Δημήτρης Πολλάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δηλινάδων κ. Φωτεινός Κουνάδης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Καμιναράδων κ. Ηλίας Γαλιατσάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κοθρέα κ. Ιουλία Βελισσαράτου, η Γ. Γραμματέας Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου κ. Λιλή Ματσούκη, ο Πρόεδρος Συλλόγου Πουλάτων κ. Ανδρέας Μαζάκης, η Πρόεδρος Συλλόγου Πυλαρέων κ. Ευσταθία Μουστάκη, η Πρόεδρος Συλλόγου Δολίχιο κ. Ειρήνη Βενιέρη, η Γ. Γραμματέας Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Ευαγγελία Καρούσου,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βαλεριανών κ. Νίκος Τσιλιμιδός, η Πρόεδρος Συλλόγου Μεσοβουνιωτών κ. Χρυσούλα Αντύπα, η Έφορος Δ. Σχέσεων Απανταχού Μανιατών κ. Δήμητρα Κουβάρη, ο Πρόεδρος Ένωσης Καλλιτεχνών Ηλιούπολης κ. Στέλιος Μαρούλης, ο Γ. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών Ομίλων κ. Μανώλης Τσάμης.

Τα μέλη του Δ.Σ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, Ορέστης Καππάτος, Χριστίνα Βλάχου, Γεράσιμος Αγγελετάκης, Στέλλα Βουτσινά, Νέστορας Παπαθεοδωράτος, Κωνσταντίνος Χρονόπουλος. Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της όμορφης γιορτής:

Τους δασκάλους των Χορευτικών Συγκροτημάτων κ. Ευαγγελία Κοκκίνη & κ. Γιάννη Στρατηγό και των Μουσικών Τμημάτων κ. Ματούλα Φιοράτου, κ. Βασίλη Μαντούδη. Τους μουσικούς κ. Σπ. Τσετσέκου, κ. Σπύρο Γρηγοράτο, κ. Νίκο Γρηγοράτο, κ. Δημήτρη Γρηγοράτο, κ. Γεράσιμο Μαλτέζο, τους χορωδούς και τους χορευτές μας.
Την μαέστρο κ. Έλενα Κασάροβα και τον Δήμαρχο Κορυδαλλού για την καλλιτεχνική συνεργασία.
Τον Ευαγγελινό Μιχελή και την Ίριδα Γιαννούτσου για τις απαγγελίες.
Την Μαρία Ζέμπου για την επιμέλεια των κειμένων
Τον Χαράλαμπο Μιχελή για την επιμέλεια της Παρουσίασης
Την ειδική Γραμματέα της Αδελφοτητας κ. Μάχη Αντύπα
Τους συνεργάτες τεχνικούς : Γαβαλά Παναγιώτη στον ήχο και Γρηγόρη Μαρούλη στο βίντεο και τη φωτογραφία.
Το Πολεμικό Μουσείο για τη ζεστή φιλοξενία.
Όλα τα μέλη και τους φίλους που με την παρουσία σας και το θερμό χειροκρότημά σας γιορτάσατε μαζί μας το καλωσόρισμα της νέας Χρονιάς.
Και εις έτη Πολλά!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεοφύτου- Ζαφειράτου

IMG 2112

IMG 2113

IMG 2114

IMG 2115

IMG 2116

IMG 2117

IMG 2118

IMG 2119

IMG 2120

IMG 2121

IMG 2122

IMG 2123

IMG 2124

IMG 2125

IMG 2126

IMG 2127

IMG 2128

 

pita1

pita2

pita3

pita4

pita5

pita6

pita7

pita8

pita9

pita10

pita11

pita12

pita13

pita14

pita15

pita16

pita17

pita18

pita19

 

pita20

pita21

pita22

pita23

pita24

pita25

pita26pita27pita28

pita29

pita30

pita31

pita32

pita33

pita34




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250