Όμορφη εκδήλωση για τον ποιητή Νίκο Καββαδία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 16:57

Όμορφη εκδήλωση για τον ποιητή Νίκο Καββαδία

Μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου Κεφαλλονίτη Ποιητή Νίκου Καββαδία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος». Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των Εργασιών του 2ου Εντατικού Σεμιναρίου «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών – Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο καθηγητής κ. Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ, και ο Πρόεδρος του Παγκεφαλληνιακού Σωματείου Ναυτικών «Νίκος Καββαδίας», κ. Τάσος Παγουλάτος.

Εξαιρετικά ήταν τα λόγια που ακούστηκαν για τον Νίκο Καββαδία, τόσο από τον Λούκα Νιφοράτο, ο οποίος έχοντας ζήσει από κοντά στο ίδιο πλοίο τον Καββαδία σκιαγράφησε εξαιρετικά την προσωπικότητα του «Κόλια» όπως τον έλεγαν. Τις συνήθειες και τα γούστα του, τον τρόπο ζωής του και τα πάθη του. Η κα Ευγενία Βασιλοπούλου, αναισθησιολόγος αναφέρθηκε μοναδικά στο έργο του Καββαδία στοχεύοντας στις αρρώστιες και τον θάνατο που ο ποιητής περνούσε έντεχνα μέσα από τα ποιήματά του.

Η εκδήλωση έκλεισε μοναδικά με τον μαέστρο Γρηγόρη Βαγγελάτο να ερμηνεύει εξαιρετικά τρία από τα πολύ γνωστά μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν σπουδαστές της Ναυτικής Σχολής Κεφαλονιάς, σπουδαστές της ΕΠΑΣ Νοσηλευτών με τον διευθυντή της Σπύρο Σακαλή, μέλη των Εθελοντών Σαμαρειτών με τον αρχηγό τους Μπάμπη Μοσχόπουλο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απόστολος Χαραλαμπάτος κ.α.

https://www.youtube.com/watch?v=xrpf-PqvY1E
https://www.youtube.com/watch?v=tABcg9lDcI4
https://www.youtube.com/watch?v=6hJ8QuJq5Bo

{phocagallery view=category|categoryid=266|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250