Προβολή ταινίας και συζήτηση για τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθήματα στο Σκοτάδι"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 13:36

Προβολή ταινίας και συζήτηση για τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθήματα στο Σκοτάδι"

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθήματα στο Σκοτάδι", την Τετάρτη 24/10 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου "Κέφαλος" θα γίνει προβολή της ταινίας "Το Σκασιαρχείο", με ελεύθερη είσοδο για όλους και συζήτηση με θέμα "Ο κινηματογράφος στην εκπαίδευση".

Στο blog για τα "Μαθήματα στο σκοτάδι" μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για την ταινία (κλικ εδώ)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινούν και τα δικά μας ξεχωριστά «μαθήματα» στην ελληνική επαρχία!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» ξεκινά τα ταξίδια του, με σκοπό να φτάσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας προβολές και αναλύσεις ποιοτικών παιδικών και νεανικών ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια

και επιμορφωτικές εκδηλώσεις.

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αποτελούν μέρος του φορέα Νεανικού Πλάνου, ο οποίος οργανώνει δύο από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους ανθρώπους όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η Camera Ζιζάνιο, εδώ και δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφτηκαν 64 περιοχές της Ελλάδας, οργανώνοντας 220 προβολές ταινιών και 28 επιμορφωτικές συναντήσεις, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

  • Οι προβολές απευθύνονται σε μαθητές, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, γίνονται πρωινές ώρες, όλες οι ταινίες είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας και τα παιδιά έρχονται με τους δασκάλους τους σαν εκπαιδευτική εκδρομή, με μειωμένο εισιτήριο.
  • Παράλληλα οργανώνουμε και μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια «Cine-δράσεις» για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας, και να φτάσουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
    
Την φετινή χρονιά τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» ξεκίνησαν από τους Παξούς και την Λευκάδα, αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κεφαλονιά και θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στο Ιόνιο με την Ζάκυνθο.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά και για τις δράσεις μας στο blog μας www.cinedraseis.wordpress.com, είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και ελπίζουμε φέτος μαζί με τα παιδιά να φωτίσουμε λιγάκι το σκοτεινό σκηνικό της εποχής μας.