Μουσική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 09:53

Μουσική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού!

Μουσική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου την Παρασκευή το βράδυ. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής Η ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με τη συνδρομή του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών & Πολιτισμού, του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Περατάτων, διοργάνωσαν μουσική βραδιά με τον διεθνούς φήμη μεξικανό φλαουτίστα Wilfrido Terrazas και το σύνολο μουσικής δωματίου Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, Σπύρο Γκικόντη στο βιολί και Χαρά Κουμαριώτη στο πιάνο. Η συναυλία βέβαια δόθηκε στην είσοδο του Κάστρου και όχι μέσα σε αυτό, καθώς λόγω αξεπέραστων γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν επετράπη η είσοδος στο Κάστρο, τη στιγμή που σχεδόν στο σύνολό τους τα μνημεία της χώρας ήταν ανοιχτά προς το κοινό λόγω της Πανσελήνου.

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση σε σημείο κάποιοι να έχουν... σκαρφαλώσει στους γύρω βράχους για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, που κάποιοι έκαναν... μεταβολή αρκετά μέτρα πριν φτάσουν στις πρώτες καρέκλες που είχαν στηθεί.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρώην Νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, ενώ παρόντες σε άλλη μία εκδήλωση ήταν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.


Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο διευθυντής της αρχαιολογίας στη Κεφαλονιά, κ. Σωτηρίου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν, ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος και ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Περατάτων κ. Ευάγγελος Βαγγελάτος.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ΚΕΔΗΚΕ (ηχητική εγκατάσταση), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τραγουδίστρα», το Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», το τυπογραφείο Λασκαράτου, τα Καταστήματα Αφών Σπαθή, το κατάστημα "Luminus"

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απο την εκδήλωση

https://www.youtube.com/watch?v=IOalY3AYPss

 

{phocagallery view=category|categoryid=179|limitstart=0|limitcount=0}

 




00 inkefalonia general ad 300X250