Εγκαίνια έκθεσης Κώστα Ευαγγελάτου "Πανσέληνος Τέχνης - Πανσέληνος στον κήπο"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 11:56

Εγκαίνια έκθεσης Κώστα Ευαγγελάτου "Πανσέληνος Τέχνης - Πανσέληνος στον κήπο"

Tην Παρασκευή 31 Αυγούστου, ώρα 8.30μμ, εγκαινιάζεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι.Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η ατομική έκθεση ζωγραφικής και επιζωγραφισμένων αντικειμένων του Κώστα Ευαγγελάτου.


Στις 9μμ θα μιλήσει για τα έργα της έκθεσης η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση.
Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι περισσότερες των οποίων φιλοτεχνήθηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι το 2012. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του, σύμβολα, γράμματα, ονόματα, γεωμετρικές σχέσεις και μορφές κυριαρχούν και επεκτείνονται σε συνδυασμό, με αρχαικές φιγούρες και αρχετυπικές φόρμες διαχρονικής όψης και σύγχρονης υπόστασης, πάνω σε ξύλινα ready made αντικείμενα. Τα επιζωγραφισμένα αυτά ιδιότυπα γλυπτά δημιουργούν ένα πολυχρωματικό εννοιακό περιβάλλον. Οι εικαστικές δημιουργίες σε ποικίλα υλικά, εκτός από τον εσωτερικό εκθεσειακό χώρο κοσμούν και τον μεγάλο κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες των δέντρων και του διαμορφωμένου περιβάλλοντος.

Θα ακολουθήσει στις 10.15μμ η ετήσια καλλιτεχνική συνάντηση, με πρωτότυπα καλλιτεχνικά συμβάντα στη " ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ" του κήπου της VILLA ΡΟΔΟΠΗ. Στο πρώτο μέρος ο ηθοποιός Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος θα υποδυθεί τον " Προμηθέα Δεσμώτη" του Ασχύλου, σε δική του μετάφραση και συνοπτική συρραφή, εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τις διαχρονικές του αξίες.
Στο δεύτερο μέρος η πιανίστα Ζωίτσα-Αλεξία Μαρτσέλου και ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς θα ερμηνεύσουν την "Σονάτα υπό το σεληνόφως" του Μπετόβεν, σε συνδυασμό με το βαλς του Σφιρίντοφ. Στην πρωτότυπη αυτή σύζευξη συναντώνται τα πεδία της κλασικής μουσικής με την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 31 AΥΓ.- 15 ΣΕΠΤ. 2012
Είσοδος ελεύθερη
πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ