Ιδρυμα Γ & Μ Βεργωτή: Jazz τριο απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Αυγούστου 2012 13:17

Ιδρυμα Γ & Μ Βεργωτή: Jazz τριο απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων

Σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, στις 23.00, η Αλεξάνδρα Πασχάλη με ένα επληκτικό jazz trio θα τραγουδήσει στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Γ&Μ Βεργωτή.

Η Αλεξάνδρα Πασχάλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1994. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου και απέκτησε το πτυχίο της στις "Ευρωπαϊκές Επιστήμες". Καθ'όλη τη διάρκεια των σπουδών της παρακολουθούσε μαθήματα τραγουδιού δίπλα στην καθηγήτρια της μοντέρνας μουσικής Helena Shenel. Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και σπουδάζει φωνητική κοντά στους Μαρίνα Κρίλοβιτς και Κώστα Πασχάλη. Οι επαγγελματικές εμφανίσεις της Αλεξάνδρας Πασχάλη ξεκινούν το 2000, όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Follow the fellow that follows a dream". Το 2003 δίνει τις πρώτες της συναυλίες στο Trianon και στο Athenaeum με το πενταμελές Jazz σύνολο, με το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζεται έως σήμερα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και το 2004 τραγουδάει στο Μουσικό Φεστιβάλ της Καβάλας. Παράλληλα έχει ηχογραφήσει για αρκετές μουσικές παραγωγές ( πλανητάριο, διαφήμιση κτλ.), ενώ τα τελευταία δυο χρόνια καλύπτει συστηματικά με τους συνεργάτες της ένα σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων σε διάφορους πολιτιστικούς και άλλους χώρους της πρωτεύουσας.

///////////////////////////////////

Γιώργος Πολυχρονάκος

Απόφοιτος του Victorian College of the Arts (Jazz Department) της Μελβούρνης όπου διδάχτηκε από τους φημισμένους Αυστραλούς drummer: Virgil Donati, Alex Pertout, Andrew Gander & Peter Blick ενώ το 1988 τιμήθηκε με το Gwen Nisbet Music Scholarship for Outstanding Musical Talent ως αριστούχος. Συνεργάστηκε με σημαντικούς jazz μουσικούς της Αυστραλίας όπως οι : Graeme Lyall, Tony Gould, Ben Robertson, John Sangster, Joe Chindamo, Keith Hounslow, Doug de Vries, Jeoff Cluke, Lisa Young, Christine Sullivan, Linda Cable και visiting artists όπως οι: John Hoffman (USA/Buddy Rich Big Band), Peter Leitch (Canadian guitar Legend) και Rudolf Josel (Austria/ Vienna Philharmonic). Τα τελευταία 20 χρόνια που ζει στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με σημαίνοντες μουσικούς της ντόπιας jazz σκηνής όπως τους: Τ. Μπαρμπέρη, Γ. Κοντραφούρη, Σ. Αμίρι, Δ .Καλαντζή, Μ. Σαριδάκη,Τ. Πατερέλη, Δ. Βασιλάκη, Α.Ανδρεου, Δ. Τσάκα, Γ. Γεωργιάδη, Α. Λαδόπουλο, Δ. Δημητριάδη, Γ. Σαμαρά ,Β. Ρακόπουλο, Ε. Σιαμαντά τον συνθέτη Μ. Πλέσσα ενώ έχει συνοδεύσει διεθνούς κύρους επισκέπτες όπως τους:Essiet Okon Essiet & Rex Richarson (U.S.A), Juliet Kelly & Andy Sheppard (U.K), Theodosii Spassov (Bulgaria) και Jari Perkiomaki (Finland). Το 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD ( Legend ) με τον τίτλο "BLINK" στον οποίον 11 από τους καλύτερους αυτοσχεδιαστές της χώρας ερμηνεύουν τις συνθέσεις του. Διδάσκει σε ωδεία των Αθηνών ενώ είναι μέλος του δικτύου L.C.M. Exams (London College of Music) στην Ελλάδα. Το 2012 ολοκλήρωσε ως αριστούχος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μουσική Ερμηνεία) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

////////////////////////////////////////////////////////
Μάνος Σαριδάκης
Ο Μάνος Σαριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σε ηλικία 12 χρονών εμφανίστηκε στην τηλεόραση πανελλαδικά σαν «τα νέα ταλέντα» του μουσικού γυμνάσιου Παλλήνης.
Στα δεκαπέντε του έγινε μόνιμο μέλος του κουαρτέτου του Δημητρη Βασιλάκη και ύστερα στα σχήματα των Mode Plagal και Τάκη Μπαρμπέρη όπου και ηχογράφησε με όλους συνολικά 8 CD.
Το 2001 μετοίκισε στην Νεα Υόρκη όπου έζησε σαν επαγγελματίας μουσικός για 10 χρόνια. Του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα της τζαζ σκηνής όπως, David Liebman, Ralph Peterson, Ron McClure, Marc Jonshon, Deborah Davis, Kenny Rampton etc. και να εμφανιστεί σαν sideman στο Birdland, Blue Note NYC etc.Το 2006 κέρδισε μια θέση στους 25 καλύτερους τζαζ πιανίστες στον κοσμο στo Thelonius Monk Jazz competition.
Έκτοτε εχει κάνει πάρα πολλές συνεργασίες, ηχογραφήσεις, και τηλεοπτικές εμφανίσεις σαν sideman και leader.

///////////////////////////////////////////

Γιώργος Γεωργιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο με τον Γ.Φακανά και κλασσικό κοντραμπάσο με τον Τ.Καπογιάννη στο ωδείο Φ.Νάκας. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής καθώς και με πολλούς ξένους τόσο σε ηχογραφήσεις σε στούντιο όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Διδάσκει σε ωδεία και συνεργάζεται με την big band του δήμου Αθηναίων.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250