Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή, Σύνορα και Ανταλλαγές στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 10:18

Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή,  Σύνορα και Ανταλλαγές στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- PRESS RELEASE

 Prf. SCOTT   TOWNSEND

TITΛΟΣ ΕΡΓΟΥ:  Κοινωνικό Κεφάλαιο Ελλάδα:

 Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή,  Σύνορα και Ανταλλαγές.

 

Πρόσφατα έχω συνεργαστεί με  ανθρώπους και  κοινότητες στη Νότια Ευρώπη μέσω διαφόρων προγραμμάτων και εκθέσεων. Έχω πραγματοποιήσει σεμινάρια, συνεντεύξεις, συλλογή ψηφιακών δεδομένων με τη χρήση χαρτογράφησης και  με τους συμμετέχοντες, ώστε να κατανοήσουν πώς οι κοινότητες αντιλαμβάνονται την ΕΕ, την παγκοσμιοποίηση, και την ταυτότητα της τοπικής  τους κοινότητας. Τα θέματα και οι οπτικές αναφορές από την έρευνα αυτή είναι η βάση για μια σειρά σύντομων κινούμενων σχεδίων.

Στην παρούσα έκθεση υπάρχουν τέσσερα θέματα / κινούμενες εικόνες:

Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή,  Σύνορα και Ανταλλαγές.

Η έκθεση/εγκατάσταση περιλαμβάνει 4-5 συνεντεύξεις, και μια συλλογή από κοινά οπτικά σύμβολα, στα οποία  οι ερωτώμενοι αναφέρονται. Κάθε συμμετέχων / ερωτώμενος έχει <<δημιουργήσει>> τη δική του ταξινόμηση των οπτικών αναφορών, με βάση το κείμενο της συνέντευξης του. Πρόσθετα  κουτιά, που περιέχουν κοινά οπτικά σύμβολα, θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη δομή και θα παρέχει κοινές αναφορές σε επιπλέον συνεντεύξεις.

 Πρόσθετες  συνεντεύξεις και ταξινομήσεις αναμένεται να προστεθούν στην εγκατάσταση με την  πάροδο του χρόνου.

Bιογραφικό

Είμαι Αναπληρωτής  Καθηγητής  στο College of Design ,State University of North Caroline USA. Το 2002 ξεκίνησα να δουλεύω με συγκεκριμένο τρόπο  / σε απευθείας σύνδεση με τα ακροατήρια στους καθεαυτό χώρους πραγματοποίησης του έργου, όπου γενικά θέματα παγκοσμιοποίησης έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στις κοινότητες. Τα έργα και οι εκθέσεις που προκύπτουν είναι συχνά μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος, που περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες, που συνδέονται με το χώρο του έργου. Έχω εκθέσει  ή δημιουργήσει έργα σε περισσότερες από 90 εθνικές, διεθνείς ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Τσεχική Δημοκρατία, την Κούβα, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Ιταλία, τη Σερβία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί στα Zed, Statements, Brujula, Art Papers, Visual Communication, Design and Culture, and Design Issues. Είμαι μόνιμος συνεργάτης και συν-εκδότης του εντύπου Design and Culture




00 inkefalonia general ad 300X250