Πρόγραμμα I.C.E. για τον πολιτισμό: Μεγάλο το ενδιαφέρον, προβλημάτισε η υλοποίηση!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 14:54

Πρόγραμμα I.C.E. για τον πολιτισμό: Μεγάλο το ενδιαφέρον, προβλημάτισε η υλοποίηση!

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και πλήθος φορέων πολιτιστικών συλλόγων έδωσαν το παρών στο κάλεσμα της Περιφέρειας και γέμισαν το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας (στην αίθουσα συνεδριάσεων υπήρχε εκείνη την ώρα τηλεδιάσκεψη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μόνο που οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα "I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy" το οποίο ταυτίζεται με τον πολιτισμό και την τοπική δημιουργία και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στα πλαίσια της εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, αν μη τι άλλο... προβλημάτισε όσους φορείς έδωσαν το παρών.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Συνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας κ. Θόδωρος Καμπίτσης, μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο Λευκάδας Λουκία Κατωπόδη, ενώ για την Κεφαλονιά το πρόγραμμα θα το «τρέξει» η Περιφερειακή Σύμβουλος Σουζάνα Πεφάνη.

Επι της ουσίας, το πρόγραμμα αφορά δράσεις πάνω στον Πολιτισμό, ωστόσο το «σφικτό» οικονομικό του πλαίσιο (αφορά συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ που θα δοθούν στην Κεφαλονιά, σε όποιες προτάσεις εγκριθούν), αλλά και η πιεστική χρονική του τακτοποίηση (πρέπει άμεσα να υποβληθούν οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους , καθώς ο χρόνος που θα παραμένει ανοικτό το πρόγραμμα είναι πολύ περιορισμένος), αποτελούν κάποια από τα βασικά... εμπόδια που επισημάνθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Καμπίτση, τα χρήματα που θα χρειαστούν για μία οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση του προγράμματος, θα πρέπει πρώτα να καταβληθούν από τους ίδιους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα και εν συνεχεία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα πάρουν τα χρήματα από το πρόγραμμα.

Το παρών στην σύσκεψη, έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος δήλωσε πως η ΚΕΔΗΚΕ δεν θα καταθέσει κάποια πρόταση για να αφήσει χώρο σε άλλους συλλόγους για προτάσεις, θα είναι όμως "ανοικτή" σε όποιον φορέα η σύλλογο χρειαστεί την βοήθειά της.

Ο κ. Καμπίτσης, τόνισε πως το πρόγραμμα ήταν ανοικτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εντούτοις κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να το... τρέξει, με αποτέλεσμα να φτάσουμε να διανύουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες που αυτό θα βρίσκεται σε ισχύ!

DSC 0187DSC 0191DSC 0192DSC 0195DSC 0196DSC 0197DSC 0199DSC 0200DSC 0204DSC 0206DSC 0210DSC 0211DSC 0212DSC 0219DSC 0220


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250