Kεφαλλήνες του Καναδά & Ελληνική Κοινότητα «Οι σύγχρονοι έλληνες βραβευμένοι ποιητές» μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 09:47

Kεφαλλήνες του Καναδά & Ελληνική Κοινότητα «Οι σύγχρονοι έλληνες βραβευμένοι ποιητές» μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση

Kεφαλλήνες του Καναδά & Ελληνική Κοινότητα «Οι σύγχρονοι έλληνες βραβευμένοι ποιητές» μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση Προσκεκλημένος Ομιλητής ο Καθηγητής Γαβριήλ Μανωλάτος

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων του Καναδά ο Αίνος, σε συνεργασία με το Λογοτεχνικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ υπό τη διεύθυνση του επτανήσιου καθηγητή Δρα Νικόλαου Μεταλλινού παρουσίασε την πολιτιστική εκδήλωση, «οι Σύγχρονοι Έλληνες Βραβευμένοι Ποιητές». Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο, 25 Απριλίου στην μεγάλη αίθουσα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων, στο Μόντρεαλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν, ο συμπολίτης μας από τη Σάμη, καθηγητής πανεπιστημίου κύριος Γαβριήλ Μανωλάτος, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Ελλάδος. Ο κύριος Μανωλάτος, παρουσίασε τη ζωή και το έργο των τριών πολυβραβευμένων ποιητών μας, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσου.

Στη συνέχεια, η ομάδα του θεατρικού τμήματος Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ απήγγειλαν αποσπάσματα από τα έργα των τριών δημιουργών και ακούστηκε μουσική από τα μελοποιημένα έργα των τριών ποιητών, καθώς επίσης και απαγγελίες ποιημάτων με τη φωνή των ίδιων των δημιουργών.

Η πνευματική και πολιτιστική αυτή εκδήλωση, οποία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και είχε μεγάλη επιτυχία, απευθυνόταν σε όλους τους έλληνες της παροικίας του Μόντρεαλ.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κύριος Νικόλαος Παγώνης, παράγοντες της ελληνικής παροικίας και πλήθος κόσμου.




00 inkefalonia general ad 300X250