Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 15:21

Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου

Επέστρεψε από την Κύπρο η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου. Η 35μελής αποστολή , παρέμεινε στην Μεγαλόνησο 2 μέρες και πραγματοποίησε μια συναυλία στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου στην Λευκωσία . Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της συζύγου του Κύπριου Προέδρου .

Ο σύλλογος είχε προσκληθεί από την Χορωδία ΄΄ Η Φωνή της Κυρήνειας ΄΄ , η οποία και παρείχε την φιλοξενία , σε ανταπόδοση της φιλοξενίας , που τους παρείχε η Χορωδία μας το 2011 .

Η αποστολή πέτυχε απόλυτα από κάθε άποψη . Η εκπροσώπηση του νησιού μας υπήρξε άψογη και οι εντυπώσεις όλων των αδελφών Κυπρίων άριστες .

Στην συναυλία και οι δύο χορωδίες παρουσίασαν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα , που ενθουσίασε το κοινό , των πάνω από 500 ατόμων . Η απόδοση μάλιστα , ενός Κεφαλονίτικου και ενός Κυπριακού τραγουδιού , από κοινού , με 75 τραγουδιστές και 15 όργανα , συγκίνησε ιδιαίτερα .

Ιδιαίτερα η δική μας Χορωδία και μαντολινάτα , αποθεώθηκαν , από ένα κοινό που δεν σταμάτησε να τραγουδά και να καταχειροκροτεί κάθε τραγούδι . Η συγκίνηση του κοινού ήταν ολοφάνερη και πολλές φορές τα μάτια βούρκωναν . Όταν μάλιστα τραγουδήσαμε το τραγούδι του Μάριου Τόκα , ΄΄ Την Ελλάδα αγαπώ ΄΄ , σε στίχους του ήρωα και μάρτυρα της απελευθέρωσης της Κύπρου Ευαγόρα Παλλικαρίδη , όλα τα μάτια βούρκωσαν και όλα τα χείλη τραγουδούσαν μαζί μας . Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με άριστα σε όλα .

Ο μαέστρος μας Άγγελος Μουρελάτος , η πιανίστα μας Ευαγγελία Φραγκιά , οι μουσικοί και οι χορωδοί μας , έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , και το αποτέλεσμα άγγιξε το τέλειο .

Τέλος δεν πρέπει να μην αναφερθούμε στην άριστη , από κάθε άποψη , φιλοξενία που παρείχαν τα μέλη της Χορωδίας της κατεχόμενης Κυρήνειας , στα μέλη της αποστολής μας . Δεσμευτήκαμε και οι δύο πλευρές να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον .

Τώρα ο σύλλογός μας θα ανοίξει τα φτερά του για καινούργιες δημιουργίες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες , όλοι μαζί για τον πολιτισμό και την προβολή του τόπου μας .




00 inkefalonia general ad 300X250