Υπέρλαμπρη πανσέληνος στον κήπο της VILLA Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 18:12

Υπέρλαμπρη πανσέληνος στον κήπο της VILLA Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου

Στους χώρους της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της έκθεσης COSTAS EVANGELATOS ART-EST απονεμήθηκε Βραβείο Επαίνου και Τιμητική Διάκριση προς τιμήν του Κεφαλονίτη Καλλιτέχνη ( Ζωγράφου, Λογοτέχνη, Ποιητή ), με πολύχρονη διεθνή εμβέλεια ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ. Το Βραβείο Επαίνου παραδόθηκε, στον τιμώμενο, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης κο Στέλιο Μαρούλη.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση, εκ μέρους του Ιωάννη Μαρωνίτη Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Ομίλου για την UNESCO Ευρώπης και Αμερικής. Το βραβείο παρέδωσε ο ιστορικός, κριτικός τέχνης, διευθυντής ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κος Νίκος Μοσχονάς.

Στα λαμπερά εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης  και στην εκδήλωση παραυρέθηκαν πολλά μέλη της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης, μέλη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και άλλων καλλιτεχνικών φορέων που έχουν προσφέρει έργα τους στη μόνιμη συλλογή, λογοτέχνες μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, διακεκριμένοι επιστήμονες, ιστορικοί τέχνης, γνωστοί εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής καθώς και δεκάδες φιλότεχνοι που κατέκλυσαν τους εκθεσειακούς χώρους και τον κατάφυτο κήπο της VILLA ΡΟΔΟΠΗ. 
 
Με  μεγάλη επιτυχία έγιναν τα μουσικολογοτεχνικά δρώμενα στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου. Τον θαυμασμό όλων απέσπασαν το μουσικό ντουέτο Φοίβος Μποζάς, σαξόφωνο και Λουίζα Παπαντωνάτου, φλάουτο, ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός δρ του Ιονίου Παν/ μίου Ηλίας Τουμασάτος, που διάβασε από το βιβλίο του " Ο Μικρός Μάγος και άλλες ιστορίες", ο Κώστας Ευαγγελάτος που απήγγειλε ποιήματα του από τη νέα συλλογή του και η Αγγελική Κοκκολιάδη- Γαρμπή που παρουσίασε το πρόγραμμα και διάβασε το ποίημα του Ευαγγελάτου "Υπόσχεση" στη γαλλική εκδοχή του που κυκλοφόρησε το 2012 στο Παρίσι. 
 
Η υποβλητική ατμόσφαιρα του έντεχνα φωτισμένου κήπου, με την κυριαρχία του αυγουστιάτικου φεγγαριού, τα διάσπαρτα ανάμεσα στα λουλούδια έργα τέχνης, τα εκλεκτά εδέσματα του Stateri, τα γλυκά του κουταλιού από το " Αρμάρι της Νιόβης", τα παραδοσιακά γλυκίσματα της " Βοσκοπούλας" και τα φίνα κεφαλονίτικα κρασιά σε συνδυασμό με τους μουσικούς ήχους έτερψαν τους πολλούς Έλληνες και ξένους φιλότεχνους που συμμετείχαν και φέτος στην καθιερωμένη επτανησιακή πολυμορφική βεγγέρα τέχνης και λόγου!!