Η ΚΕΔΗΚΕ για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 13:17

Η ΚΕΔΗΚΕ για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΔΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013«180 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ» Αγαπητοί μας Συμπολίτες, Στις πάγιες προθέσεις μας είναι να εργαζόμαστε ακούραστα και κυρίως αθόρυβα ώστε να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο είναι εφικτό στους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Όμως μέσα από τα γραφόμενα μας αυτά επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς, του Δημότες μας και σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας που υποστηρίξατε με κάθε τρόπο « ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2013».

Αφουγκραστήκαμε την υποστήριξη σας αυτή από την αρχή των εκδηλώσεων, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την κινητήρια δύναμη να συνεχίσουμε, ο καλός σας λόγος που ακούγονταν από διάφορα μέρη του Νησιού μας ήταν αρκετός για να μας οπλίσει με την απαραίτητη ενέργεια να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα που με σεβασμό προς την πολιτιστική μας παράδοση είχαμε σχεδιάσει.

Ως σημαντικούς στόχους που επιτεύχθηκαν τονίζουμε τους εξής:
• Τα τμήματα Καλλιτεχνικής παιδείας της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε. παρουσίασαν την δουλειά που είχαν πραγματοποιήσει καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας χαρά στους γονείς των παιδιών, κίνητρα στα ίδια τα παιδιά να συνεχίσουν τις δράσεις αυτές και τόνωσαν με αισιοδοξία την τοπική κοινωνία.
• Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με την αρωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης, έδωσαν ένα δυναμικό παρόν και κατάφεραν να αγκαλιάσουν το Νησί με τα ήθη και τα έθιμά μας, να μας διδάξει ακόμη μια φορά ότι τέτοιου είδους συνεργασίες παράγουν μόνο θετικά αποτελέσματα, η προσπάθειά τους αυτή αξίζει συγχαρητήρια και ενδυναμώνει την έννοια του εθελοντισμού.

• Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου φιλοξένησαν και υποστήριξαν σπουδαία αθλητικά γεγονότα που προβλήθηκαν και εκτός του νησιού μας.
• Η επιλογή των καλλιτεχνικών σχημάτων που φιλοξενήθηκαν έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρά κριτήρια στηριζόμενη στο δίπτυχο « πολιτιστική ποιότητα - τοπική παράδοση».
• Στοχεύσαμε και καταφέραμε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, μάλιστα δεν ξεπέρασε τις αρχικές μας προβλέψεις, το οποίο ανήλθε στις 53.500€ που είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που σε πείσμα των δύσκολων οικονομικά καιρών, πρόσφεραν την οικονομική τους στήριξη. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την συστράτευση αρκετών εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, εργάστηκαν με προθυμία, ευαισθησία, κατέθεσαν τις δικές τους ιδέες και πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμη μια φορά με υπευθυνότητα, δημοσιογραφικό ήθος και σεβασμό προς το κοινό, αποτέλεσαν έναν βασικό μοχλό για την ενημέρωση των Δημοτών και την καταγραφή του πολιτιστικού υλικού.

Σε όλες μας τις προσπάθειες ως Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., είχαμε την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κου Αλέξανδρου Παρίση.

Η παρουσία του κόσμου ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων και είναι αυτό που μας δίνει και την δύναμη να συνεχίσουμε.

Σίγουρα οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2013 ολοκληρώθηκαν, όμως το τέλος τους για εμάς σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας για την περίοδο 2013-2014, την έναρξη νέου κινηματογραφικού κύκλου και προβολών όπερας, τον προγραμματισμό Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Σε όλα αυτά σας θέλουμε κοντά μας συνοδοιπόρους σε έναν δρόμο που μας οδηγεί στην πρόοδο, που αφανίζει την μιζέρια και δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον όλων μας και του τόπου μας!!

Με εκτίμηση

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ