Συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας στη Χάλκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 11:12

Συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας στη Χάλκη

Έλαβαν μέρος Τούρκοι και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Μουσταφά Ντογάν Ντίκμεν, ο Ενγκίν Ασλάν και η Βασιλική Παπαγεωργίου

Συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας με τίτλο «Πολιτιστικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία» δόθηκε χθες στη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος Τούρκοι και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Μουσταφά Ντογάν Ντίκμεν, ο Ενγκίν Ασλάν και η Βασιλική Παπαγεωργίου (η οποία έχει εγκατασταθεί στη Χάλκη), καθώς και οι ορχήστρες έγχορδων «Θανάσης Τσιπινάκης» και «Βόσπορος», με μαέστρο το Στάθη Σούλη.

Ο τουρκικός Τύπος σημειώνει ότι η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τις ελληνικές τηλεοράσεις και επισημαίνει την εμφάνιση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που είναι γνωστή στη χώρα με τη μουσική που ετοίμασε για την τουρκική ταινία «Ο πατέρας μου και ο γιος μου».

Στην συναυλία παρέστη ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο σχολάρχης της Χάλκης, μητροπολίτης Προύσας, Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, και ο πατριάρχης της Βουλγαρίας Νεόφυτος, που επισκέπτεται επισήμως το Φανάρι.

«Ελπίζουμε η Σχολή να ανοίξει και πάλι για την εκπαίδευση νέων θρησκευτικών λειτουργών. Η συναυλία αυτή ας είναι πρωτοπόρος για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και να αποτελέσει μήνυμα», είπε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος προλογίζοντας την εκδήλωση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




00 inkefalonia general ad 300X250