Απόψε η 2η Γιορτή Χορού στα Καμιναράτα, με... άρωμα Ιταλίας!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 10:52

Απόψε η 2η Γιορτή Χορού στα Καμιναράτα, με... άρωμα Ιταλίας!

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμιναράτων Ο ΑΕΤΟΣ, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την 2η Γιορτή Χορού στα Καμιναράτα, στο γήπεδο της Αετόστασης, με άρωμα Ιταλίας κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού με τίτλο «Ωδή στη παράδοσή και το παραδοσιακό χορό», με έκθεση τοπικών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την 1η Αυγούστου 2023 γύρω στις 20.30 το απόβραδο.

Θα λάβουν μέρος το μουσικοχορευτικό ΙΤΑΛΙΚΟ συγκρότημα ΟΙ AGRICO, τα χορευτικά συγκροτήματα της πολής μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ληξουρίου- Χωροπούλα και ο Πολιτιστικός Σύλλογός Καμιναράτων Ο ΑΕΤΟΣ και το μουσικό σχήμα ΛΑΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ με τους Αντωνόπουλο Σταυρό, Πεφάνη Λαμπρογιάννη, Βιτωράτο Μπάμπη, Ζέρβα Μαρίνα και Αγγελάτο Χαραλαμπο.

Την εκδήλωση μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους Ιταλικό συγκρότημα οι «Agrico» προερχόμενοι από το Salento. Οι Agrico είναι μουσικοί που έρχονται από την Κάτω Ιταλία και από την Ελλάδα του Σαλέντο (Grecia Salentina) της Απουλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμη και σήμερα ομιλείται μια αρχαία διάλεκτο ελληνικής προέλευσης, το Γρίκο (Grico). Προτείνουν παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και δικές τους συνθέσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για να δώσουν ζωή σε μια γλώσσα η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον γλώσσα για επικοινωνία. Η πρόσκληση αυτή προς τους φίλους μας Ιταλούς προτάθηκε με αφορμή τα 60 χρόνια από την συμμετοχή του Χορευτικού Συλλόγου των Καμιναράτων σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπροσωπώντας το νησί μας το 1963 παίρνοντας το πρώτο βραβείο και ανοίγοντας το δρόμο για την Συμμετοχή του στο Εορταστικό Φεστιβάλ Χορού της «Ανθισμένης Αμυγδαλιάς» που έλαβε χώρα στην Αγκόλα της Σικελίας, τα 80 χρόνια (1943) από την Σφαγή της Ιταλικής Μεραρχίας Άκουι, γνωστή και ως Σφαγή της Κεφαλλονιάς, καθώς και τα 70 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.

Πρόκειται για μια συνδιοργανώση της ΠΙΝ- ΠΕ Κεφαλληνίας, του Δήμου Ληξουρίου και της Κοινότητας Καμιναράτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπρόεδρο του Π.Σ. Καμιναράτων Ο ΑΕΤΟΣ κα Μαρούλη Γεωργία, στο κινητό τηλέφωνο 6946577388 ή στο ηλεκτρονικό email:gmarouli1979@yahoo.gr

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ Ο ΑΕΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250