Μαγευτική συναυλία από την Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης και το Σύνολο Πνευστών και Κρουστών ''ΜΕΤΑΛΛΟΝ'

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 12:50

Μαγευτική συναυλία από την Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης και το Σύνολο Πνευστών και Κρουστών ''ΜΕΤΑΛΛΟΝ'

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1904

Φίλες και φίλοι

Την Τετάρτη το βράδυ στις 19 Ιουλίου η Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «ΜΕΤΑΛΛΟΝ» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνέπραξαν και πραγματοποίησαν μια μαγευτική συναυλία. Ιθακήσιοι και επισκέπτες κατέκλυσαν τον όμορφο κήπο του Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης απολαμβάνοντας ενθουσιασμένοι μία συναυλία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Το ονειρικό μουσικό ταξίδι διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία ο μαέστρος της Φιλαρμονικής και μέλος του «ΜΕΤΑΛΛΟΝ» και της Κ.Ο.Α. κύριος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, συνδυάζοντας με έναν τρόπο μοναδικό τη δύναμη της κορυφαίας ορχήστρας της χώρας και τη νέα πνοή της Μπάντας του νησιού. Με έντονα επιφωνήματα επιδοκιμασίας και με παρατεταμένα ρυθμικά χειροκροτήματα, οι παρευρισκόμενοι παρότρυναν τα δύο μουσικά σύνολα να συνεχίσουν να «παίζουν» ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος τους.

Ζήσαμε κάτι μοναδικό. Σας ευχαριστούμε για την προσέλευση σας.

Επίσης τα δεκατρία μέλη-μουσικοί εκπαιδευτές του «ΜΕΤΑΛΛΟΝ» της Κ.Ο.Α. πραγματοποίησαν δωρεάν μαθήματα σε νέους μουσικούς. Τριανταπέντε εκπαιδευόμενοι μουσικοί είχαν την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν μαθήματα από κορυφαίους δασκάλους και παιδαγωγούς μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη καθώς εκτός από τα παιδιά της Ιθάκης, είχαμε μαθητές από τον νόμο Ηλείας , Πάτρα , Αθήνα και Κεφαλλονιά. Τα παιδιά έφυγαν γεμάτα εμπειρίες γνώσεις και δύναμη για να συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι τους στη μουσική

Ευχαριστούμε για τη συνεχή οικονομική της στήριξη τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ιθάκης «Ο ΦΗΜΙΟΣ», όπου μετείχε και στη συν διοργάνωση όπως και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης τους συμπατριώτες μας Καραβία Κωνσταντίνο - Δενδράκια, Βλασσόπουλο Ευστάθιο, Κανέλλο Ανδρέα, Τζίμα Παναγιώτη, Μολφέση Δημήτριο, Κονταρή Σταύρο, Πατσαλιά Διονύσιο, Δόριζα Παναγώτη, Μιχαλάτου Χαρά, Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα που εντελώς τυχαία προσεφέρθησαν και βοήθησαν αυτή τη φορά, τα παιδιά της Φιλαρμονικής και τους γονείς τους και τέλος για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων τη Ναυτιλιακή Ακτοπλο’ι’κή Εταιρεία Ionion P. Lines.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Video & φωτογραφίες : Natassa Zafiropoulou




00 inkefalonia general ad 300X250