Σοφία Βογιατζάκη στον Inkefalonia 89,2: ‘’Τρελό μου όνειρο η συνεργασία με Κιμούλη – Η ‘’Δωδέκατη Νύχτα’’ από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Σαίξπηρ’’

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 18:24

Σοφία Βογιατζάκη στον Inkefalonia 89,2: ‘’Τρελό μου όνειρο η συνεργασία με Κιμούλη – Η ‘’Δωδέκατη Νύχτα’’ από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Σαίξπηρ’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη, με αφορμή την παράσταση «ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που θα παιχτεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου στον Αύλειο Χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι στις 9.15 το βράδυ και στην οποία συμπρωταγωνιστεί.

Η Σοφία Βογιατζάκη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο αναφέρθηκε στην «ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ»: « Η «ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ» , είναι από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Σαίξπηρ, ο οποίος είναι συμπαντικός και κάθε του έργο καταπιάνεται με άπειρα θέματα. Στην δική μας κωμωδία βρισκόμαστε στην   «Δωδέκατη Νύχτα» που είναι τα Θεοφάνεια και είναι η νύχτα του καρναβαλιού , όπου όλοι ντύνονται, φτωχοί και πλούσιοι, κάτι άλλο από αυτό που είναι και διεκδικούν πιο εύκολα τα θέλω τους.

«Δωδέκατη Νύχτα», ή «Ό,τι Επιθυμείς» ο άλλος τίτλος.

Ο έρωτας η λογική και η επιθυμία ,που δεν συμβαδίζουν μαζί με τις προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο, μπερδεύονται σ αυτή την νύχτα του τρελού καρναβαλιού και οι ήρωες με άπειρες φάρσες που στήνονται μεταξύ τους, φέρνουν πολύ γέλιο.

Ο Γιώργος Κιμούλης που δεν χρειάζεται συστάσεις και είναι εγγύηση με την μόρφωση και την εκπαίδευση του, μας έλεγε στις πρόβες, ότι όταν προσπαθείς να κρύψεις την επιθυμία, αυτή φαίνεται ακόμα περισσότερο. Όσο δε προσπαθείς αυτό να το κρύψεις , αυτό βγάζει συνέχεια ποδαράκια και χεράκια και λέει « είμαι εδώ» και σε καθιστά γελοίο στους άλλους. Οπότε η ακρότητα των επιθυμιών, να τις κρύψουμε , να τις πνίξουμε είναι και αυτό που φτάνει στις ακρότητες και στην γελοιοποίηση τους ήρωες και είναι ξεκαρδιστικό όλο αυτό».

Για την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη δηλώνει γοητευμένη: « Πιστέψτε με, ακόμα τον βλέπω και νιώθω δέος. Μου έκανε ένα τηλεφώνημα πολύ πριν τα Χριστούγεννα , που εγώ ήμουν στους «Μπαμπάδες με Ρούμι» στο θέατρο Αλίκη και έπαθα σοκ με το που άκουσα την φωνή του. Μου λέει:- έχεις κλείσει κάτι για το Καλοκαίρι;-και έτσι έγινε η συνεργασία. Του είπα: «είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά , αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος σ αυτή την παράσταση ,να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη και να σε χαζεύω και να μην μπορώ να βγάλω άχνα σε όλη την παράσταση».

Τον παρακολουθώ από 8 χρονών με την μανούλα μου , έβλεπα 10-12 φορές την κάθε του παράσταση, είναι πραγματικά δέος και όσο τον γνωρίζω , τον αγαπώ και τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα και δεν συζητώ για την Θεατρική του κατάρτιση. Είναι τεράστια η αναφορά στο όνομα του στο Ελληνικό θέατρο».

Η Σοφία Βογιατζάκη από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό και συγκεκριμένα με το μπαλέτο, για το πώς στράφηκε στην ηθοποιία , εκμυστηρεύεται: «Αισθάνομαι ότι η ζωή σε πάει εκεί που πρέπει να σε πάει. Εγώ ήμουν ένα πολύ ντροπαλό παιδί και δεν μιλούσα μέχρι τα 18-19 . Πάντα είχα την ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας και από τα 5μισι μου χρόνια ξεκίνησα χορό και ενόργανη, ήθελα να γίνω χορεύτρια γιατί πάντα θαυμάζω στους χορευτές   το ότι επιβάλλονται και κυριαρχούν στο σώμα τους και σου μεταδίδουν τόσα συναισθήματα χωρίς τον λόγο. Μετά έσπασα πόδι, έβαλα κιλά, δίαιτες κλπ και μετά είπα θα γίνω ηθοποιός και γέλαγαν όλοι στο σπίτι από την στιγμή που εγώ ντρεπόμουν και την σκιά μου και έγινα».

Για την συμμετοχή της στο J2US ,δηλώνει ότι ήταν πρόκληση για την ίδια: « Η μικρή Σοφία, σε νέες περιπέτειες. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία , ήταν μία πρόκληση να ξεπεράσω την πολύ μεγάλη μου φοβία σε σχέση με το τραγούδι και την επόμενη φορά που θα μου ένας σκηνοθέτης αν τραγουδώ, θα του απαντήσω ναι. Ήταν ένα συν , η παρέα ,το Βικάκι, ο Φωκάς Ευαγγελινός , ήταν ωραία».

Για τα επόμενα σχέδια της δήλωσε ευτυχής που οι άλλοι ετοιμάζουν και την συμπεριλαμβάνουν στα σχέδια τους και την χειμερινή σεζόν το ρούμι θα κυριαρχεί στην καθημερινότητα της στους «Μπαμπάδες με Ρούμι».

Επιστρέφοντας στην απροσδόκητη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη σημείωσε εμφατικά: «Ήταν ένα τρελό μου όνειρο που δεν τολμούσα να το ονειρευτώ και τον ευχαριστώ πολύ και τον ευγνωμονώ, γιατί είναι πραγματικά πολύτιμη εμπειρία» .

Η Σοφία έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Κεφαλονιά και για διακοπές και παραστάσεις και αγαπά την Κεφαλονιά την οποία χαρακτήρισε μαγική.

Κλείνοντας ανέφερε τους συντελεστές της παράστασης « Δωδέκατη Νύχτα»

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ Σκηνικά: ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Φωτισμοί: ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ Προβολή & Επικοινωνία παράστασης: ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ.  Παίζουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ, ΑΝΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ, ΛΙΛΗ ΤΣΕΖΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΑΡΗΣ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΟΒΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΑΚΗΣ, ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ

Τέλος σημείωσε: « Είναι πολύ συγκινητικός ο τρόπος που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την παράσταση , γιατί είναι μία παράσταση που ναι μεν γελάς, αλλά ταυτόχρονα προβληματίζεσαι και παίρνεις «δουλειά» για το σπίτι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/sofia-vogiatzaki-892-ioulios?si=c3ad097e97954b7c8aadffd0a56b56d8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250