Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης: Φιλαρμονική συναυλία - σύμπραξη στην Ιθάκη με το Σύνολο Πνευστών και Κρουστών ''ΜΕΤΑΛΛΟΝ'' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 18:13

Φιλαρμονική Σχολή Ιθάκης: Φιλαρμονική συναυλία - σύμπραξη στην Ιθάκη με το Σύνολο Πνευστών και Κρουστών ''ΜΕΤΑΛΛΟΝ'' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Την Τετάρτη 19/7

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1904

Φίλες και φίλοι

Αποτελεί ιδιαιτέρως μεγάλη τιμή για τη Φιλαρμονική η σύμπραξη με μέλη-μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 21:00 στον κήπο του Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης ο Σύλλογος διοργανώνει μία πολύ μεγάλη εκδήλωση, με τη συναυλία-σύμπραξη της Φιλαρμονικής Σχολής Ιθάκης και του Συνόλου Πνευστών και Κρουστών ‘’ΜΕΤΑΛΛΟΝ΄΄ της Κ.Ο.Α..

Δεκατρείς μουσικοί της Κ.Ο.Α. θα συμπράξουν με την Μπάντα την Τετάρτη 19 Ιουλίου, ενώ παράλληλα την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουλίου θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα της κορυφαίας ορχήστρας της χώρας ‘’Δικαίωμα στη Μουσική’’. Σύμφωνα με αυτό θα πραγματοποιηθούν εκ μέρους τους

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα μουσικής επιμόρφωσης των παιδιών της Φιλαρμονικής και όχι μόνον. Κύριος σκοπός και φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι η μεταφορά του μηνύματος, ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνο για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

Το σεμινάριο αυτό όπως και η συναυλία σύμπραξη έχει διοργανωθεί και παλιότερα από το Σύλλογο το έτος 2015, με μικρότερο βέβαια σύνολο μουσικών-εκπαιδευτών της Κ.Ο.Α.. Όπως και να έχει αποτελεί μία πρωτοποριακή διοργάνωση και απευθύνεται πέραν των παιδιών της Φιλαρμονικής, σε οποιοδήποτε άλλο παιδί άλλης Φιλαρμονικής όπως και σε ανεξάρτητους μουσικούς. Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά παιδιά από διάφορες περιοχές της Κεφαλλονιάς, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα και την απήχηση που έχει σε όλο το Νομό Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Χώρος διδασκαλίας θα είναι το κτίριο της Φιλαρμονικής για τα κρουστά και το κτίριο του Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης για τα χάλκινα πνευστά. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντας είναι πολύ μεγάλα. Οι δεκατρείς εκπαιδευτές-μέλη χαρακτηρίζονται ως μουσικοί υψίστης καλλιτεχνικής αξίας, αποτελούν σημαντικές μορφές για τη χώρα μας, με πλήθος συμμετοχών και εμπειριών στο εξωτερικό.

Το κόστος της διοργάνωσης είναι δυσβάστακτο για το Σωματείο, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα στα οποία με δυσκολία ανταπεξέρχεται. Ελπίζει πάντοτε στην προσέλευση, στην αγάπη και τη στήριξη του κόσμου κατανοώντας ότι ακόμη και η μικρότερη βοήθεια έχει τεράστια σημασία.

360179288 3049014205230479 8076948726115273248 n

Σύνολο METALLON της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Τρομπέτες

Γιάννης Καραμπέτσος, Παναγιώτης Μπαλαμός, Φάνης Βερνίκος, Απόστολος Καλογιάννης,

Κόρνα

Χρήστος Σαλβάνος, Δημήτρης Φρόνιμος

Τρομπόνια

Αυγερινός Κωνσταντίνος, Ανδρέας Θεοδώρου, Ευάγγελος Καραμπάς, Στέλιος Μίχας Εγγλέζος

Τούμπα

Βασίλης Μαντούδης

Κρουστά

Σπύρος Λάμπουρας

Εδώ αναφέρονται δώδεκα μουσικοί. Αυτός που λείπει είναι ο Αρχιμουσικός μας ο κύριος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος ο οποίος θα διευθύνει τη Συναυλία. Είναι μέλος του Συνόλου ‘’ΜΕΤΑΛΛΟΝ’’ και της Κ.Ο.Α.. Του οφείλουμε πολλά, το έργο του είναι τεράστιο και όπως ο ίδιος συχνά μας δηλώνει «είμαστε ακόμη στην αρχή». Τον ευχαριστούμε.

Η εκδήλωση γίνεται με συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιθάκης '' Ο ΦΗΜΙΟΣ '' και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επίσης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ιθάκης αποτελεί τον κύριο οικονομικό τροφοδότη του Σωματείου και την ευχαριστούμε για την επί σειρά ετών συνεχή και σταθερή, υλική και ηθική της στήριξη.

Για δηλώσεις συμμετοχών ή για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα :

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος : 6945338493 (Αρχιμουσικός)

Τηλέμαχος Βλασσόπουλος : 6979786868 (Πρόεδρος Δ.Σ.)

Αλλά ας δούμε τα βιογραφικά των μουσικών-εκπαιδευτών :

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΤΡΟΜΠΟΝΙ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 . Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα τρομπονιού με άριστα παμψηφεί και Β Βραβείο. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1998 και έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες (Εθνική Λυρική Σκηνή ,Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ,Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, Συμφωνική δήμου Αθηναίων ) κ.α. Έχει εμφανιστεί με διαφορα σύνολα -ορχήστρες και καλλιτέχνες στην Κύπρο , Ιταλία ,Γαλλία ,Αυστρία , Αγγλία , Βουλγαρία , Αλβανία , Λίβανο , Νότια Αφρική , Αυστραλία , Καναδά , Βέλγιο , Μεξικό , Τουρκία , Ολλανδία , Αμερική.

Δημήτρης Φρόνιμος ΚΟΡΝΟ

Ο Δημήτρης Φρόνιμος είναι μουσικός στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1996.

Γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική, σε ηλικία 15 χρόνων, σπουδάζοντας κόρνο στη Φιλαρμονική του Βόλου, με πρώτο του δάσκαλο, τον αρχιμουσικό της Δημοτικής Μπάντας Βόλου Γ. Καρυδάκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Ε. Σκούρα και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ' όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμα του με Άριστα και χρυσό μετάλλιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κόρνου με τους H. Baumann, F. Orval και D. Ohanian και επί δύο χρόνια σειρά Master μαθημάτων στη Βιέννη, με το σόλο κόρνο της Wiener Symphony Orchestra και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Graz, Hector McDonald.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα, το Εθνικό Θέατρο κ.α. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες με σύνολα ορχηστρικά ή μουσικής δωματίου, σε χώρες όπως οι Μ. Βρετανία, Δανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Τουρκία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Κίνα κ.α.

Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ κόρνου στην Αθήνα και στην επαρχία με άριστες κριτικές.

Σημαντική είναι και η συμμετοχή του σε ηχογραφήσεις διαφόρων CD με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και η συμμετοχή σε μουσικές επενδύσεις κινηματογραφικών ταινιών, σήριαλ και θεατρικών παραστάσεων.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Φιλαρμονική του Βόλου.

Δίδαξε κόρνο επί 12ετία στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και συνεχίζει να διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου

Σπύρος Λάμπουρας ΤΑΜΠΟΥΡΑ

Ο Σπύρος Λάμπουρας είναι Κορυφαίος Α΄στα Τύμπανα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 2004. Νωρίτερα, είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα κρουστά (1992-1997) κι από το 1999 στα τύμπανα

Γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική παίζοντας κρουστά στη Φιλαρμονική Εταιρία Κερκύρας. Από το 1991 έως το 1997 υπήρξε μαθητής του Νικολάου Κορατζίνου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί και Διάκριση.

Επίσης είναι μέλος στο σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών «METALLON» της Κ.Ο.Α. και στο «Duo Άρσις».

Σημαντικός σταθμός στη μουσική του πορεία υπήρξε η συμμετοχή του το Μάρτιο του 2013 ως σολίστ στην πρώτη εκτέλεση του Κοντσέρτου για ταμπούρο 'Just Drumming' του Θεόδωρου Αντωνίου (έργο το οποίο είναι αφιερωμένο στο Σ.Λάμπουρα), στο πλαίσιο εορτασμού για τα 70α γενέθλια της Κ.Ο.Α.

Κωνσταντίνος Αυγερινός ΤΡΟΜΠΟΝΙ

Ο Κωνσταντίνος Αυγερινός είναι Κορυφαίος Α΄ στα Τρομπόνια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε να παίζει τρομπόνι στην αρχαιότερη μπάντα του νησιού την «Παλαιά Φιλαρμονική». Δάσκαλοί του υπήρξαν οι Ι. Αργαλιάς, Ν. Κοσκινάς, και Δ. Κάφυρης. Αργότερα, πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και διάκριση, στο Ωδείο «Φ. Νάκας» με καθηγητή τον Παναγιώτη Στέφο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους διακεκριμένους καθηγητές I. Roos, D. Wick, I. Bousfieid, Ben vanDijk.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α. και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει μεταξύ άλλων στο ενεργητικό του την πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα του Κοντσέρτου για τρομπόνι και ορχήστρα του Rimsky – Korsakov, με την Κ.Ο.Α.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. «METALLON», του κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. και του Μικτού Κουιντέτου «Ένωδον».

Διδάσκει Τρομπόνι στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Επίσης έχει διδάξει Τρομπόνι επί σειρά ετών στο Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών στα Καλάβρυτα.

Ευάγγελος Καραμπάς ΤΡΟΜΠΟΝΙ

Ο Ευάγγελος Kαραμπάς είναι μουσικός στα Τρομπόνια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1999.

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1980 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1993 στην Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας με δασκάλους τους Όθωνα Γκόγκα και Γεώργιο Κούρκουλο αποσπώντας πολλές τιμητικές διακρίσεις. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Αυγερινό. Το 2000 έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας και το Δίπλωμα Τρομπονιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπονιού με σημαντικούς καθηγητές, όπως οι I. Ρόος, Τζ. Μαρσέλους, Ι. Βάγκνερ, Ε. Κρέσπο, Σ. Χάρτμαν και Τζ. Γκούσταφσον.

Από το 1998 ήταν Α΄ Τρομπόνι της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Από το 1999 είναι μέλος του Συγκροτήματος Xαλκίνων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. «METALLON». Επίσης, από το 1998 είναι τακτικός συνεργάτης του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής.

Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου ΤΡΟΜΠΟΝΙ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1981. Τα πρώτα του μαθήματα μουσικής τα πήρε σε ηλικία επτά ετών απο τον πατέρα του Μιχάλη Θεοδώρου. Στη συνέχεια εγγράφεται στην Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» με καθηγητές στο τρομπόνι και στην θεωρία τον Όθωνα Γκόγκα και Γεώργιο Κούρκουλο αντίστοιχα. Το 1993 πρωτεύει στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Κερκύρας οπου μαθητεύει διπλα στον κ. Σταμάτη Κρητικό (τρομπόνι) και Μιχάλη Θεοδώρου (συμφωνικά κρουστα) αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς μούσικης. Το 1995 εγγραφεται στο ωδείο Κερκύρας με καθηγητές τους Σταμάτη Κρητικό και Σπύρο Φαρούγγια όπου το 2000 παίρνει το Δίπλωμα Ολκωτής Σάλπιγγος με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο.

Ο Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου ήταν μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ε.Ε τις χρονιές 1999-2000 και 2005, όπως επίσης έχει σταλεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στον διαγωνισμό της Eurovision για νέους Σολίστ το 2000. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπονιού με τούς John Marcellus, Ingemar Roos, Scott Hartman, Enrique Crespo, Ian Bousfield, Otmar Ginkswingler, Jonas Bylund, Michel Becquet, Jorgen van Rijen και μουσικής δωματίου με τους Roger Bobo, Vincent di Martino κ.α. Επίσης ήταν υπότροφος της International Ensemble Modern Academy τις χρονιές 2010-2011 όπου δίπλα στους Uwe Dierksen, Sava Stoianov και Saar Berger ανάλυσε τίς σύγχρονες σημειογραφίες έργων όπως: Ιάννης Ξενάκης(Keren), Luciano Berio (Sequenza V), Mauricio Kagel (Atem), John Cage (solo for sliding trombone, Ryoanji), έργα τα οποία παρουσιάστηκαν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από τον ίδιο. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, την Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος την Φιλαρμονική του δήμου Λάρισας, τους Melos Brass, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονικης και το Τρίτο πρόγραμμα. Επίσης έχει συνεργαστεί σε Ελλάδα και στο εξωτερικό με συγκροτήματα σύγχρονης μουσικής όπως , Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Ergon Ensemble, Artefacts Ensemble, Ensemble Modern, ενώ είναι μέλος της Εταιρίας Τέχνης KYKLOS Ensemble. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου χάλκινων πνευστών Brassmaniacs. Τις χρονιές 1999-2003 ήταν κορυφαίος μουσικος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ απο το 2003 έως και σήμερα ειναι κορυφαίος μουσικός τής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών

Γιάννης Καραμπέτσος ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Ο Γιάννης Καραμπέτσος είναι Κορυφαίος Α΄ στις Τρομπέτες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Άρτα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος με δάσκαλο τον Αναστάσιο Κοψιδά και μετά στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Νίκο Ξανθούλη, στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Γεράσιμο Ιωαννίδη και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή το Σωκράτη Άνθη απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά του. Συνέχισε τις σπουδές του στην φημισμένη σχολή Trompeten Akademie Bremen στη Γερμανία, με καθηγητές τους Bo Nilsson, James Thompson και Thomas Stevens.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα τρομπέτας στην Ελλάδα με τους καθηγητές Paul Archibauld, James Watson, Bo Nilsson, Vince DiMartino, Fred Mills και Allen Vizzuti, στο Freiburg της Γερμανίας με τον Anthony Plog, στη Σουηδία με τους Adolph Herseth, Bo Nilsson και Reinhold Friedrich και στο Παρίσι με τον Pierre Thibaud.

Τη διετία 2003 – 2005 είχε τη θέση του κορυφαίου στην Ορχήστρα των Εθνών με έδρα τη Γερμανία με την οποία έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα της Γερμανίας, της Ουαλίας, της Ιρλανδίας και της Αγγλίας και έχει περιοδεύσει στη Νότιο Αφρική και στην Κίνα.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ, την ορχήστρα Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Ορχήστρα των Πατρών, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα χαλκίνων πνευστών «Athens Brass Ensemble», το κουιντέτο χαλκίνων «Ορφέας», το Συγκρότημα Χαλκίνων

Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON” και το συγκρότημα μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος».

Έχει συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου με καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς όπως οι Allen Vizzuti, Vince DiMartino, David Ohanian, Roger Bobo, Enrique Crespo και Scott Hartman.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α., την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Δημοτική Φιλαρμονική του Πειραιά, την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου. Επίσης έχει κάνει αρκετές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων του διεθνούς ρεπερτορίου της τρομπέτας και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ηχογραφήσεις.

Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του συνόλου χαλκίνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon».

Διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών

Παναγιώτης Μπαλαμός ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Ο Παναγιώτης Μπαλαμός είναι μουσικός στις Τρομπέτες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Γεννήθηκε το 1972 στο Τορόντο του Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Δημοτική Φιλαρμονική του Ναυπλίου, με αρχιμουσικό τον Βασίλειο Χαραμή και υπαρχιμουσικό τον Θεοδόση Αντωνιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα (1990), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Ξανθούλη. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο από τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας ως το καλύτερο δίπλωμα που δόθηκε εκείνη τη χρονιά σε πνευστό.

Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στο Truman State University των ΗΠΑ με καθηγητή τον dr.Gregory Jones κι αργότερα στο Μάλμε της Σουηδίας και στην Ελλάδα με καθηγητή τον Bo Nilsson. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Allen Vizzutti, Vince di Martino, James Thompson, Timofei Dokshitser, Matthias Hofs, F.Damrow, R.Friedrich.

Κατά το διάστημα των σπουδών του στις ΗΠΑ, συνέπραξε με το Truman Trumpet Ensemble στο I.T.G., στο Richmond της Washington D.C. Επίσης συμμετείχε συναυλία με το Brass Ensemble της Kansas Symphony Orchestra. Από το 2004 έως και το 2005 συμμετείχε με την Ορχήστρα των Εθνών σε συναυλίες που εδόθησαν στην Κίνα και στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2013 συνέπραξε με την World Peace Orchestra South Korea, με αρχιμουσικούς τους Jong Hoon Bae και Francesco La Vecchia. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, όπως με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Enarmonia κ.ά.

Διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (από το 2007), στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (από το 2014) και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (από το 2016), ενώ παράλληλα έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου (2004-2015).

Φάνης Βερνίκος ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1980. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Φιλαρμονική Ένωση "Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" με δάσκαλο τον Χ. Μανιατόπουλο. Συνέχισε στην Αθήνα στην τάξη του Σ. Άνθη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ι.Καραμπέτσο απο όπου πήρε και το δίπλωμά του. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, της οποίας αποτελεί μόνιμο μέλος από το 2015. Έιναι μέλος του συνόλου χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών "METALLON" από το 2007.

361188536 3049014281897138 8966791353928141099 n

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΚΟΡΝΟ

Ο Χρήστος Σαλβάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα. Τα πρώτα

βήματα στην μουσική έκανε στην Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας (Παλαιά)

με δάσκαλο τον Ιωάννη Αργαλιά.

Το 2000 αρχίζει μαθήματα κόρνου με τον Κωνσταντίνο Σίσκο στο Ιόνιο

Ωδείο. Το 2005 λαμβάνει μέρος στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες

Μουσικής στα Γιάννενα και κερδίζει το δεύτερο βραβείο ενώ το 2006

επίσης στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες στη Κέρκυρα κέρδισε το

πρώτο βραβείο.

Την ίδια χρονιά αποφοιτά από το Μουσικό Λύκειο της Κέρκυρας και

συνεχίζει τα μαθήματα κόρνου στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών με τον ίδιο

δάσκαλο. Εισάγεται στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Κέρκυρας και

συμπράττει με την ορχήστρα Νέων «Tsakalof» στα Γιάννενα.

Τον Μάρτη του 2007 γίνεται δεκτός στη Φιλαρμονική Ορχήστρα

Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, το Νοέμβριο του 2010 παίρνει τη θέση

του «β΄ κορυφαίου» για ένα χρόνο στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής

της Ε.Ρ.Τ και από τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέχει την θέση του α΄ κόρνου

στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει συμπράξει με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Καμεράτα

Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Εμφανίστηκε ως solοist με το Μουσικό Λύκειο Κέρκυρας και την

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων. Παρακολουθεί

μαθήματα κόρνου με τον Hector MC.Donald καθώς και σεμινάρια με τον

Hermann Baumann.

Στελιος Μιχας Εγγλεζος ΤΡΟΜΠΟΝΙ

Ο Στυλιανός Μίχας-Εγγλέζος γεννήθηκε το 1995 στην

Ερμούπολη της Σύρου. Μεγάλωσε στην Πάτρα όπου πήρε τα

πρώτα μαθήματα τρομπονιού με τον καθηγητή Παναγιώτη

Ζαφειρόπουλο.

Το 2013 αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο

Παλλήνης, και ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών

Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου, στην κατεύθυνση Τζαζ με

υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Κοντραφούρη, λαμβάνοντας το

πτυχίο του στο Τζαζ Τρομπόνι με Άριστα το 2020.

Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία στην Μπάντα του

Πολεμικού Ναυτικού [2020-2021], ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του

σπουδές στο Τζαζ Τρομπόνι στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της

Χάγης, με καθηγητές τον Robinson Khoury και το Γιάννη Μαρίνο.

Το 2023 πήρε το master του από το Βασιλικό Κονσερβατόριο, ενώ

επίσης κατέχει Δίπλωμα Κλασικού Τρομπονιού (Άριστα), Πτυχίο

Ειδικού Αρμονίας (Άριστα), Πτυχίο Αντίστιξης (Άριστα) και Πτυχίο

Φυγής (Άριστα).

Στα πλαίσια των σπουδών του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο

Βασιλικό Κονσερβατόριο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε

πλήθος διαφορετικών μουσικών συνόλων όπως σύγχρονης

μουσικής, jazz ensembles, καθώς επίσης στη Συμφωνική

Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και την Koninklijk

Conservatorium Big Band. Ως φοιτητής παρακολούθησε

μαθήματα των: Δήμος Δημητριάδης, Στέφανος Ανδρεάδης, Pete

Saunders, Eric Ineke, John Ruocco, ενώ επίσης έχει παρευρεθεί

σε σεμινάρια & workshops των: Wayne Shorter, Steve Turre,

Wycliffe Gordon, Jiggs Whigham, Ravi Coltrane, Ari Hoenig,

Markus Stockhausen, Ed Partyka, Αντώνη Ανδρέου, Πέτρο

Κλαμπάνη, Νικόλα Αναδολή, Λευτέρη Κορδή, Χάρη Ιωάννου, Next

Step Quintet, τα Χάλκινα της Κ.Ο.Α. και πολλών άλλων.

Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Λος Άντζελες,

Ολλανδία, Ισπανία, Τσεχία, Κόσσοβο, Αλβανία και Β. Μακεδονία,

με συμφωνικές και φιλαρμονικές ορχήστρες, big bands ή

μικρότερα μουσικά σύνολα, σε χώρους όπως το Μέγαρο

Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Κήπος Ραδιομεγάρου

ΕΡΤ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιόνιος

Ακαδημία, Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Θέατρο «Ολύμπια»,

Θέατρο «Παλλάς», Θέατρο Βράχων, Τεχνόπολις και άλλα

πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα δίνοντας συναυλίες και

ηχογραφώντας με διάφορες μπάντες και καλλιτέχνες της τοπικής

σκηνής όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Πέννυ Μπαλτατζή,

Usurum, Loca Latina κ.ά. Είναι μόνιμο μέλος στις μπάντες Blend

Mishkin & Roots Evolution και Hasta Brassta.

Από το Γενάρη του 2023, δουλεύει στις Εκπαιδευτικές &

Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και είναι

τακτικός συνεργάτης της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΗΣ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Βασίλης Μαντούδης γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία στην ηλικία των 7 ετών σπουδάζοντας ακκορντεόν και ανώτερα θεωρητικά, ολοκληρώνοντας με Άριστα. Στην ηλικία των 16 ετών έρχεται σε επαφή με το όργανο της Τούμπας όπου σπουδάζει με καθηγητή το Γιάννη Γλένη αποσπώντας το Δίπλωμα του οργάνου με Άριστα. Παράλληλα ολοκληρώνει βασικές σπουδές στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2007 μετακομίζει στην Ολλανδία όπου σπουδάζει στο Conservatorium Maastricht Τούμπα με ειδίκευση Ορχηστρικής μουσικής υπό τον Hans Nickel (WDR) με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Ολοκληρώνει τις σπουδές του και ταυτόχρονα το παιδαγωγικό τμήμα των Ακαδημιών Tilburg-Maastricht με ειδίκευση «Παιδαγωγική στην Τούμπα». Στη συνέχεια ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Conservatorium Maastricht υπό τον Hans Nickel με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και Master Classes απο σχεδόν όλους τους κορυφαίους εκτελεστές του οργάνου σε όλη την Ευρώπη, για Συμφωνική Μουσική, Μουσική Δωματίου και Solo εκτέλεση. Έχει επιτύχει πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ζεί στην Αθήνα, μετά απο δεκαετή παρουσία στο εξωτερικό, όπου συνεργάστηκε με πολλές Ευρωπαικές Ορχήστρες τόσο στη Συμφωνική Μουσική (Aachen Philharmoniker, L’ Opera Royal de Liége, Philharmonie Zuyd Nederland, Limburgs Simfonie Orkest κ.α), με Μουσική Συνόλων Πνευστών (Harmonie St. Cecilia Eijsden, Brassband Smeermaas, Fanfare Orkest van Landgraaf κ.α.), με Μουσική Δωματίου και Solo Εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σήμερα είναι Διδάσκων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεργάζεται περιοδικά με τις Ορχήστρες της ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Φιλαρμόνια, κ.α. Είναι Μέλος των Ορχηστρικών Συνόλων των Δήμων Βριλησσίων και Αγίας Παρασκευής, Καθηγητής του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά και Δημοτικού Ωδείου Πεύκης-Λυκόβρυσης, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Θεμιστοκλής» και δραστηριοποιείται σε πολλά ορχηστρικά σχήματα, ensebles δωματίου, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο κ.ά.

Μιλάει 3 γλώσσες και έχει Ελληνική και Ολλανδική Υπηκοότητα

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΤΥΜΠΑΝΑ

Ο Σπύρος Λάμπουρας είναι Κορυφαίος Α΄στα Τύμπανα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 2004. Νωρίτερα, είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα κρουστά (1992-1997) κι από το 1999 στα τύμπανα.

Γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα, όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τη μουσική παίζοντας κρουστά στη Φιλαρμονική Εταιρία Κερκύρας. Από το 1991 έως το 1997 υπήρξε μαθητής του Νικολάου Κορατζίνου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί και Διάκριση.

Επίσης είναι μέλος στο σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών «METALLON» της Κ.Ο.Α. και στο «Duo Άρσις».

Από το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 

 

 

360081497 3049014105230489 8757739949099257815 n


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250