Β. Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2: "Ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό και επιτυχημένο Αργοστολιώτικο Καρναβάλι με συμμετοχή μεγάλη" - Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:57

Β. Ρουχωτάς στον Inkefalonia 89,2: "Ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό και επιτυχημένο Αργοστολιώτικο Καρναβάλι με συμμετοχή μεγάλη" - Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 και στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Βίκτωρας Ρουχωτάς, για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται και ξεκινούν στο πλαίσιο του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού 2023. 

“Όλοι εργαζόμαστε εδώ στον Δήμο για ένα επιτυχημένο Καρναβάλι στο Αργοστόλι. Και εγώ και ο Διονύσης Φωκάς και ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού Γιώργος Τσιλιμιδός και η Αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου, όλοι ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό Καρναβάλι, που όλοι το έχουμε ανάγκη.

Ξεκινάμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, όπου θα έχουμε στο Αργοστόλι την «Στέψη της Βασίλισσας» του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού.

Θα ξεκινήσει στις 4.30  από την Πλατεία Καμπάνας, με χορευτές από την Ιόνιο Πνοή, και τους ΠΣ «Κεφαλλήνες», Αράκλι, Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, το «Σπάρτο», «Ο Μπάλος», ο «Αίνος» των Βλαχάτων, ο «Μέρμηγκας» των Φραγκάτων.

Θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Καμπάνας και με παρέλαση για φτάσουν στην Κεντρική Πλατεία με κοινούς χορούς από τους Συλλόγους. Λόγω Κορονοϊού δεν είχε γίνει Καρναβάλι από την συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, είχαν ακυρωθεί όλα από το 2020.

Και την Τσικνοπέμπτη που φέτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου, ετοιμάζουμε ένα λαϊκό πανηγύρι, με το ψήσιμο με σουβλάκια χορηγία από τα Κρεοπωλεία του Αργοστολίου και με επιτόπου παραγωγή με ρυζόγαλο που θα φτιάξει ο ΠΣ Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και με λαϊκή ορχήστρα με ωραίο Λαϊκό πρόγραμμα, πιθανότατα με την ορχήστρα «Λαϊκά Δρώμενα» του Σταύρου Αντωνόπουλου και εκεί θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του ΠΣ Φαρακλάτων «Παναϊτ Ιστράτι – Κυκλώπεια Τείχη».

Οργανώνουμε επίσης στις 18 Φεβρουαρίου , ένα ωραίο παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο Πάρκο Πρόκρις στα Μαζαρακάτα.

Θα γίνει Καρναβαλική Παρέλαση στον Πόρο στις 19 Φεβρουαρίου. Οι σύλλογοι σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αργοστολίου κάνουν Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Λακήθρα και σε άλλα σημεία του Δήμου, υπάρχει επίσης ο «Κεφαλονίτικος παραδοσιακός γάμος» στις 12 Φεβρουαρίου από τον ΠΣ «Το Ριφόρτσο».

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει η βραδινή παρέλαση στο Αργοστόλι με συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, ζογκλέρ αλλά και χορευτικά με την συμμετοχή και των σχολών χορού της Όλγας Γαλιατσάτου και της Μπέτυς Κόρμαλη.

Η μεγάλη κεντρική παρέλαση στου Αργοστολώτικου Καρναβαλιού θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. με συμμετοχή Πολιστικών συλλόγων του Δήμου και όσων άλλων Καρναβαλικών Ομάδων θέλουν να συμμετάσχουν.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα γιορταστούν τα Κούλουμα στον Κούταβο με ζωντανή ορχήστρα και Σαρακοστιανά εδέσματα, αλλά και στην Σκάλα με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου.

Ευχόμαστε και με σύμμαχο των καιρό να κάνουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

Θα είναι θεωρώ ένα επιτυχημένο καρναβάλι γιατί ήδη υπάρχει μεγάλή συμμετοχή από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και από τα σχολεία.

Ο κόσμος ήταν κλεισμένος τρία χρόνια στα σπίτια του και έχει ανάγκη από ευχάριστες εκδηλώσεις. Ο κόσμος να έρθει και να συμμετάσχει και ο ίδιος και αν μπορούν να φτιάξουν και ένα γκρουπ και να συμμετάσχουν».

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/rouxwtas-892-karnavali?si=16ff3917ae9e48c1a94a89e589571287&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}