Ολοκλήρωση παραστάσεων «The Met: Live In Hd» - με το έργο «GIULIO CESARE»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 11:48

Ολοκλήρωση παραστάσεων «The Met: Live In Hd» - με το έργο «GIULIO CESARE»

  Με το εκπληκτικό έργο του Ηandel «GIULIO CESARE» σε μια νέα παραγωγή, ολοκληρώνεται ακόμα μια επιτυχημένη σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live In Hd»
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος» Σαββατο 27 Απριλιου Ωρα 19:00

Η παράσταση «Giulio Cesare» είναι η δεύτερη παραγωγή του David McVicar γι' αυτή τη σεζόν μετά το έργο του Donizetti «Maria Stuarda». Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ του Γκλίντεμπουρν του 2005, με πρωταγωνιστές τον Ιούλιο Καίσαρα και την Κλεοπάτρα. Το έργο συνδυάζει στοιχεία του Μπαρόκ θεάτρου και του βρετανικού Ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα και σκοπό έχει να τονίσει τα βασικά θέματα της όπερας: τον έρωτα, τον πόλεμο και το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας. «Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια όπερα-καλειδοσκόπιο, μια περιπετειώδης ιστορία με στοιχεία κωμικά, αλλά και τραγικά.

Παρακολουθούμε έρωτες, στιγμές πολιτικών συναλλαγών, περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα και μια τραγωδία με αληθινά συναισθήματα. Είναι ένα θαύμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσω όλα όσα θεωρώ σημαντικά για την όπερα», δηλώνει ο McVicar. Ο David Daniels κρατάει τον ομώνυμο ρόλο, απέναντι στη Natalie Dessay που κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της σαγηνευτικής Κλεοπάτρας. Πρωταγωνιστούν, η Alice Coote ως Σέστο, η Patricia Bardon ως Κορνηλία, ο Christophe Dumaux ως Πτολεμαίος και ο Guido Loconsolo ως Ακύλας στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Ο Harry Bicket, γνωστός για τις ερμηνείες του στη Μπαρόκ μουσική, διευθύνει την όπερα «Giulio Cesare», η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Handel. Τα ευφάνταστα κοστούμια είναι σχεδιασμένα από τη Brigitte Reiffenstuel.

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Κωνσταντάκης

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ