Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη - Τι εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 09:13

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη - Τι εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν

Με τη Γιορτή Λήξης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος δραστηριοτήτων της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Μετά από τα δύο «νεκρά» χρόνια της πανδημίας, πλημμύρισε πράγματι ο χώρος του Μουσείου, μέσα κι έξω, από τις φωνές των παιδιών – του μεγάλου πράγματι αριθμού των παιδιών - σε όλη τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Με πολύ καλή προετοιμασία οι 18 εθελόντριες/εμψυχώτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στα εργαστήρια και τις άλλες δραστηριότητες, προκαλώντας ενθουσιασμό και ενδιαφέρον στα παιδιά. Και η Βιβλιοθήκη μας προσπάθησε να κινητοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για την επιτυχία αυτού του θεσμού. Δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι ως προς τον αριθμό και την ποιότητα των Εργαστηρίων συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στις λίγες Βιβλιοθήκες της χώρας με αυτά τα χαρακτηριστικά.

          Θερμές είναι οι ευχαριστίες στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, στις εθελόντριες/εμψυχώτριες που σήκωσαν το ουσιαστικό βάρος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, στους χορηγούς και δωρητές που στήριξαν την προσπάθειά μας και κυρίως στα παιδιά που ευχάριστα πλαισίωσαν τα εργαστήρια, που με προθυμία και ενθουσιασμό συμμετείχαν στις διάφορες δραστηριότητες, που ξαναζωντάνεψαν την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη. Ας είναι μια σίγουρη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΚΕΘΕΑ

          Η Κινητή Μονάδα Κεφαλονιάς του ΚΕΘΕΑ (Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) έχει προγραμματίσει την προβολή ταινιών στο χώρο του Μουσείου στις 8 το βράδυ κατά τις εξής ημέρες: 16 και 23 Σεπτεμβρίου καθώς και 7 και 14 Οκτωβρίου. Θα γνωστοποιηθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

21 ΚΑΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

          «Μικρασιατική Καταστροφή: Ιστορία, Μνήμες και Πολιτισμός» είναι ο τίτλος ενός διημέρου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου. Θα μιλήσουν ο ιστορικός, δρ Πολιτικών Επιστημών Αναστάσης Γκίκας και η φιλόλογος Αλεξάνδρα Αραγιάννη. Η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Κλειώ Ζαφειράτου θα αναφερθεί στη γιαγιά της, πρόσφυγα εκείνα τα χρόνια από την κεντρική Μικρά Ασία, η φιλόλογος Φοίβη Ρίζου θα παρουσιάσει το ημερολόγιο ενός Αγιαθεκλησιάνου στρατιώτη εκείνης της εποχής, οι μουσικοί Παντελής Σκιαδαρέσης και Λαμπρογιάννης Πεφάνης θα μας ταξιδέψουν σε μουσικούς σκοπούς των περιοχών της Μικράς Ασίας και ο Δημήτρης Μαντζουράτος με τους χορευτές της «Ιονίου Πνοής» και με ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα μας χαρίσουν μικρασιάτικους χορούς. Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικό Πρόγραμμα. Σας περιμένουμε.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250