Κεφαλονιά και σινεμά - Πρεμιέρα σήμερα για το 1o Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Κύματα" στον Θαλασσόμυλο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:47

Σκηνή από τα «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση που γυρίστηκαν στην Κεφαλονιά.

Σκηνή από τα «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση που γυρίστηκαν στην Κεφαλονιά.

Με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ως θεσμός, να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα αλλά και να αναδείξει την Κεφαλονιά ως κινηματογραφικό προορισμό μεγάλων παραγωγών (που κάποτε ήταν, αρκεί να θυμηθούμε το πιο φανταχτερό παράδειγμα, το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι»), το κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΚΥΜΑΤΑ” κάνει το ντεμπούτο του στο νησί του Ιονίου πελάγους.

Σφιχτή η διάρκειά του, πολύ σωστά, μόλις τρεις ημέρες (Παρασκευή 9, Σαββάτο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου), ενώ όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΥ στο Αργοστόλι.

Το πρώτο φεστιβάλ «ΚΥΜΑΤΑ» σκοπό έχει να παρουσιάσει ταινίες που με κάποιο τρόπο έχουν σχέση με την Κεφαλονιά όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ελληνική ταινία «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση. Θα παιχτεί επίσης η μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Κεφαλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, που πριν από μερικά χρόνια απέσπασε μια μεγάλη διάκριση, τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στο φεστιβάλ των Καννών

Εχουν προγραμματιστεί ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα χωρισμένα σε θεματικές και άλλες δραστηριότητες όπως συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και σεμινάρια. Συνολικά μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν πάνω από 50 ταινίες, ντοκιμαντέρ, και μουσικά βίντεο

Φορέας διοργάνωσης των «ΚΥΜΑΤΩΝ» είναι ο “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο “ΑΝΑΚΑΡΑ”, την υποστήριξη της “AMANTES ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ” και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αργοστολίου και την Π.Ι.Ν. Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Πηγή: tovima.gr 

Kymatafestival.gr 

Το πρόγραμμα

kymata program GR forweb page 0002ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ page 0001




00 inkefalonia general ad 300X250