Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 18:58

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αργοστόλι

To Σάββατο 9 και την Κυριακή 10/7 2022, διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, το οποίο αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τον πολιτιστικό σύλλογο «Ριφόρτσο» και την αρωγή του δήμου Αργοστολίου.

Η περιφέρεια λίαν ευαισθητοποιημένη στα θέματα που άπτονται της επτανησιακής παράδοσης και πολιτισμού, επιλαμβάνεται πάντα πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη και τη διάδοσή τους στους νέους.

Η εν λόγω διοργάνωση στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κοινού, προσφέροντας πνοή και ζωντάνια, σε κλίμα πανηγυρικό, τόσο στο χώρο του μπαστουνιού, όσο και στην κεντρική πλατεία των Βλαχάτων.

Οι σύλλογοι, του «Αετού Καμιναράτων», των «Κεφαλλήνων», του «Ξώμερου», αλλά και των φιλοξενούμενών μας, από την Κέρκυρα, της χορευτικής ομάδας φιλαρμονικής Γαστουρίου, «Η Ομόνοια» και Κασταρίου Ζακύνθου, «Μορφές», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμβάλλοντας από κοινού σε ένα έξοχο αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση στο μπαστούνι παραβρέθηκε η σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη κύριου Σταύρου Τραυλού, κυρία Μαρκέτου Ιωάννα, η οποία και μίλησε από καρδιάς, με ιδιαίτερη ευαισθησία, για το θέμα του χορευτικού μας πολιτισμού, αγγίζοντας αισθητά όλους τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ριφόρτσο» για την ενεργό δράση του, τον ζήλο και την προσήλωσή του, στα θέματα που σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοσή μας και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο γόνιμο έργο του.

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250