Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο "Η ΙΒ΄ Ιόνιος Βουλή και το Εθνικό Ζήτημα (1862)" της Κεφαλονίτισσας συγγραφέως Αγγελικής Γιαννάτου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 09:33

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο "Η ΙΒ΄ Ιόνιος Βουλή και το Εθνικό Ζήτημα (1862)" της Κεφαλονίτισσας συγγραφέως Αγγελικής Γιαννάτου

Στη Σειρά Διατριβών και Μελετών της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ερευνών εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο της Κεφαλονίτισσας συγγραφέως Αγγελικής Γιαννάτου με τίτλο «Η ΙΒ΄ Ιόνιος Βουλή και το Εθνικό Ζήτημα (1862)».

         Η Αγγελική Γιαννάτου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995). Στο ίδιο Τμήμα περάτωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Πολιτική Θεωρία (1998), ενώ ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (2005) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Επτανησιακός Ριζοσπαστισμός (1848-1865)» εκδόθηκε από την ίδια το 2019 και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία.

         Εκτός από τα δύο βιβλία η συγγραφέας έχει συγγράψει ακόμα είκοσι άρθρα και μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη νεότερη ελληνική ιστορία των πολιτικών ιδεών.

       Για το περιεχόμενο του βιβλίου της «Η ΙΒ΄ Ιόνιος Βουλή και το Εθνικό Ζήτημα (1862)» η συγγραφέας σημειώνει: «Το κείμενο αυτό, που δε είναι αμιγώς ιστορία, αλλά ιστορία πολιτικών ιδεών, μας μεταφέρει μέσα στην προτελευταία Ιόνιο Βουλή και μας γνωρίζει τους λόγους και τις ιδέες σπουδαίων Επτανησιακών προσωπικοτήτων, τις οποίες θα συναντήσουμε αργότερα, μετά την Ένωση, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Φέρνει στο παρόν τις φωνές του Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου, του Κωνσταντίνου Λομβάρδου, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Στέφανου Παδοβά, του Σωκράτη Κουρή και πολλών άλλων (…)».

       Η παρουσίαση του βιβλίου αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο, εκτός απροόπτου. Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 20 ευρώ.

Νίκος Μαραγκάκης

Φιλόλογος

Μέλος του Δ.Σ.της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών.        

Επτανησιακός Ριζοσπαστισμός 001Η ΙΒ Ιόνιος Βουλή 001




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250