Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου - Βοτανικός Κήπος: Ολοκληρώνεται σήμερα η εικαστική έκθεση στο Θέατρο «Κέφαλος» για τα Ιαματικά Φυτά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 09:09

Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου - Βοτανικός Κήπος: Ολοκληρώνεται σήμερα η εικαστική έκθεση στο Θέατρο «Κέφαλος» για τα Ιαματικά Φυτά

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

εικαστική έκθεση στο Θέατρο «Κέφαλος»

Από τις 8 και έως τις 10 Μαΐου παρουσιάζεται στο Θέατρο «Κέφαλος» η εικαστική έκθεση «Ιαματικά Φυτά από τον Ιπποκράτη στο σήμερα» στο πλαίσιο της ομότιτλης σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνουν από κοινού η HippocratesforLife, το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου και o Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από τη συλλογή της Hippocrates for Life, η οποία περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τους Ιπποκρατικά και Διοσκουρικά φυτά. Οι καλλιτέχνες-ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ της Hippocrates for Life Νίκου Κουτσιανά να εμπνευστούν από την Ιπποκρατική φιλοσοφία- προσεγγίζουν με σύγχρονο βλέμμα και ευαισθησία το φυτικό κεφάλαιο. Στα έργα τους αναδεικνύονται η ομορφιά, ο πλούτος και η αξία κάθε φυτικού οργανισμού και, με ποικίλα εκφραστικά μέσα, κατατίθενται σύγχρονες εικονογραφίες της αναγκαία συμβιωτικής σχέσης ανθρώπου-φύσης.

Παρουσιάζονται έργα των:

Ηλία Αηδονίδη, Αλεξάνδρας Αμπάτη, Κατερίνας Ασλανίδου, Δήμητρας Γούναρη, Κορνήλιου Γραμμένου, Μιχάλη Δουκουμετζάκη, Μαριλένας Ζαμπούρα, Ευαγγελίας Ιωάννου-Σιώμου, Θάνου Κλωνάρη, Λίας Μπλιούμη, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Λίνας Πηγαδιώτη, Μαριάννας Οάντα, Βασίλη Σολιδάκη και Αλέκου Φασιανού.

Επιμελήτρια έκθεσης κα.Ευγενία Αλεξάκη, Δρ.Ιστορίας της Τέχνης

Ωράριο λειτουργίας Κυριακή έως Τρίτη 10.00-13.00 και 18.30-21.00

Το inkefalonia.gr είχε καλύψει την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα το Σάββατο το απόγευμα 

έργο 1έργο 2