H ζωγράφος με καταγωγή από την Κεφαλονιά, Εύα Αποστολάτου, μας παρουσιάζει στην Αθήνα την ατομική της έκθεση με τίτλο "Αχτίδες"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 20:30

H ζωγράφος με καταγωγή από την Κεφαλονιά, Εύα Αποστολάτου, μας παρουσιάζει στην Αθήνα την ατομική της έκθεση με τίτλο "Αχτίδες"

Μια νέα σειρά έργων παρουσιάζει η ζωγράφος Εύα Αποστολάτου στην ατομική της έκθεση με τίτλο "Αχτίδες", στην Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι από τις 24 Μαϊου έως τις 18 Ιουνίου 2022.

Για την πλειοψηφία των έργων που αποτελούνται από ουρανό, σύννεφα, θάλασσα και αχτίδες, η ζωγράφος λέει:

‘’Κοιτώντας την φύση αποκτούμε αισιοδοξία. Τα σύννεφα στον ουρανό μας ταξιδεύουν. Και ό,τι και να γίνει, στο τέλος τα σύννεφα τα διαπερνούν οι αχτίδες. 

Η θάλασσα ταυτισμένη με την Ιστορία μας, είναι πότε γαλήνια και πότε φουρτουνιασμένη. Φως και μπλε, δεν είναι άλλο παρά η Ελλάδα.’’

Το φως μάς κάνει ορατό τον κόσμο. Στις αχτίδες ο ήλιος φωτίζει τον ίδιο τον εαυτό του και όπως λέει ο Ντοστογιέφσκι: "Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει μια ηλιαχτίδα στην ψυχή του ανθρώπου".

Ο πολιτισμός -όπως το φως- φωτίζει το σκοτάδι. Και λίγο φως είναι αρκετό για να φωτίσει μια τεράστια έκταση, όπως ελάχιστοι φωτισμένοι άνθρωποι: ήρωες, διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες με το έργο τους, φώτισαν και έσωσαν ολόκληρες εποχές.

Όμως κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, δεν βλέπουμε μόνο τα σύννεφα και τις αχτίδες. Σηκώνοντας έστω για λίγο μες στην ημέρα το κεφάλι -από το κινητό και την καθημερινότητα- αυτό αρκεί, για να θυμόμαστε ότι είμαστε μέρος της φύσης και του υψηλού προορισμού μας.

Με δεδομένα τα κοινωνικά και γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας, οι δικές μου αχτίδες μακάρι να μην έπονται της βροχής, αλλά να την σταματήσουν πριν έρθει καν’’.

Εγκαίνια: Τρίτη 24 Μάϊου 2022, στις 7μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου με 18 Ιουνίου 2022

Τρίπτυχο πρόσκλησης Εύας Αποστολάτου 2η σελίδα

Τρίπτυχο πρόσκλησης Eύας Αποστολάτου 1η σελίδα 1

Η Εύα Αποστολάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Διδάχθηκε σχέδιο και ζωγραφική στο Εργαστήρι του Ν. Στέφου και σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών από το 1995 ως το 2000.

Έχει κερδίσει τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών της Τάξης Γραμμάτων και Τεχνών, απονεμόμενο σε διαπρέποντα  Έλληνα ζωγράφο από τους νεότερους, τον Δεκέμβριο του 2016 και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για το θεατρικό μονόπρακτο 30 σελίδων ‘’Ψευδής Ιστορία’’, τον Δεκέμβριο του 2021.

Η έκθεση "Αχτίδες" είναι η 6η ατομική έκθεση της. Οι προηγούμενες έχουν πραγματοποιηθεί στο Κολωνάκι, το Λονδίνο και την Λεμεσό. 

Έχει παρουσιάσει έργα της σε 9 ομιλίες της, αναφορικά με την Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης, καθώς και με την Παραστατική Γεωμετρία. (Συνέδριο για τον Μ. Αλέξανδρο - πρόγραμμα E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ, Συνέδριο για την αστρονόμο και φιλόσοφο Υπατία - Τεχνόπολη Γκάζι, Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων, Πολυχώρος Φίλιον κ.α).

Έχει συμμετάσχει σε 60 ομαδικές εκθέσεις.

Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.       

Συνεντεύξεις και αφιερώματα για την δουλειά της έχουν γίνει στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στον τύπο.   Google, LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube: Εva Αpostolatou

25. Caribean blue Old Holland oil on canvas 100x70cm27. Emerald green Old Holland oil on canvas 90x130cm34. Cadmium red Old Holland oil on canvas 120x100cm