Στην Κεφαλονιά υπηρεσιακό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 11:45

Στην Κεφαλονιά υπηρεσιακό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων

Σε συνέχεια των ενεργειών του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτου και κατόπιν εντολής του, επισκέπτεται την Κεφαλονιά υπηρεσιακό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Τ., με επικεφαλής τον προϊστάμενο της κ. Νικόλαο Μίνω.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί σειρά Ιερών Ναών και Μοναστηριών σε όλη την Κεφαλονιά, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση διατήρησης τέμπλων, τοιχογραφικού διακόσμου και φορητών τους εικόνων.

Επιπλέον, το κλιμάκιο θα ασχοληθεί με θέματα συντήρησης ψηφιδωτών, αρμοδιότητας της ΛΕ΄ Ε.Π.Κ.Α., θα επισκεφθεί δε τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων, η συντήρηση του τέμπλου του οποίου ξεκινά άμεσα από την Δ.Σ.Α.Ν.Μ., με επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και το κωδωνοστάσιο στα Δεματορά.

Στόχος του κλιμακίου, και σύμφωνα με τις εντολές του κ. Αλιβιζάτου, είναι να διαμορφωθεί ένα σύνολο μνημείων, για τα οποία θα ετοιμαστούν άμεσα οι σχετικές μελέτες συντήρησης, προκειμένου οι εργασίες να ενταχθούν σε ένα ενιαίο έργο Ε.Σ.Π.Α.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται και αποσκοπεί στην αποκατάσταση και διατήρηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Κεφαλληνίας, αξιοποιώντας στο έπακρο, στην τωρινή οικονομική συγκυρία, τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κρίσιμη τεχνογνωσία και επιστημονική επάρκεια του προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ.Τ.  




00 inkefalonia general ad 300X250