Οι "Συμβολικές Μορφές" του Κώστα Ευαγγελάτου παρουσιάστηκαν με επιτυχία στον "Κήπο του Μουσείου" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 09:49

Οι "Συμβολικές Μορφές" του Κώστα Ευαγγελάτου παρουσιάστηκαν με επιτυχία στον "Κήπο του Μουσείου" (εικόνες)

ΟΙ "ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ "ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ"Το εικαστικό και συλλεκτικό Ημερολόγιο ART-EST 2022 του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Συμβολικές Μορφές" παρουσιάστηκε με επιτυχία στον εξαιρετικό χώρο "Κήπος του Μουσείου" του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων 44 στην Αθήνα.
Την παρουσίαση συντόνισε και προλόγισε εμπεριστατωμένα και γλαφυρά ο δραστήριος εκδότης Βασίλης Χατζηιακώβου, ο οποίος άρχισε την ομιλία του αναφέροντας: "Κώστας Ευαγγελάτος: Ποιητής ουρανού,προσώπων,σωμάτων, πραγμάτων και γής, των Ορατών!".  

Συνέχισε με ανάγνωση λυρικών ποιημάτων και σχετικές επισημάνσεις για την πολυμορφική, διαχρονική πορεία του ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ και θεωρητικού της τέχνης στο σύγχρονο εικαστικό και λογοτεχνικό γίγνεσθαι.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος ανάλυσε αισθητικά τα έργα τέχνης που κοσμούν τον κάθε μήνα του Ημερολογίου 2022 και αναφέρθηκε στο βασικό άξονα της έμπνευσης του, που ήταν η έντονη και λυτρωτική δημιουργική έφεση που ενδυναμώθηκε στην περίοδο της καταπιεστικής πανδημίας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα συνεργάτη του στο ART STUDIO ESΤ και στο Αρχείο  Fototanism στην Αθήνα καθώς και στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, που έχει φωτογραφήσει τα έργα της επιμελημένης έκδοσης. 

Αρκετές απο τις συνθέσεις του Ημερολογίου έχουν εκτεθεί σε μεγάλες επετειακές εκθέσεις για τα 200 χρονια από την Επανάσταση του 1821. Η θεματογραφία και η χρωματολογία τους προσεγγίζει με έμφαση στον Ρομαντισμό, στον Βυρωνισμό και στον οριενταλισμό, κινήματα αισθητικά και ιδεολογικά που άνθισαν στις αρχές του 19ου αιώνα, με μια σύγχρονη και αφαιρετική τεχνοτροπική εκδοχή από τον Κώστα Ευαγγελάτο. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της τέχνης, της λογοτεχνίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας, φιλότεχνοι και συλλέκτες που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα δρώμενα. 

Ακολούθησε επικοδομητική διαλογική συζήτηση για θέματα τέχνης με ευχές για καλή και δυναμική απαρχή της άμεσης επικοινωνίας στην καλλιτεχνική και κοινωνική ζωή.

www.rodopicollection.blogspot.com

art est.22 2 2022. calendarart est. 22 2 2022art est. calendar 2022art estJPGart estjpgart est 2022art est 2022JPGart est calendarJPGart est mouseioncostas est. art calendarmouseion 2022Ημερολόγιο 2022