Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς για την επίσκεψη Κεφαλονιτών καλλιτεχνών στη Σερβία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 12:05

Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς για την επίσκεψη Κεφαλονιτών καλλιτεχνών στη Σερβία

O ειδικό σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρ Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την επίσκεψη Κεφαλλήνων καλλιτεχνών στην Σερβία, ως ανταπόδοση της επίσκεψης των Σέρβων καλλιτεχνών στην Κεφαλονιά το καλοκαίρι.

«Εγώ σαν πρόξενος έκανα διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας στον καλλιτεχνικό τομέα (ζωγραφική) και έτσι είχαν έρθει Σέρβοι ζωγράφοι στην Κεφαλονιά το καλοκαίρι στα πλαίσια της πρώτης καλλιτεχνικής συνάντησης και τώρα γίνεται η δεύτερη καλλιτεχνική συνάντηση στο Βελιγράδι».

«Η τελική έκθεση θα γίνει την Παρασκευή στο κέντρο νεότητας στο Βελιγράδι, την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Βελιγραδίου. Θα υπάρχει και βίντεο δικό μου, στο οποίο θα αναφερθώ στις σχέσεις ανάμεσα στις 2 χώρες. Θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτά γίνονται υπό την αιγίδα του Προξενείου της Σερβίας στην Κεφαλονιά και του Δήμου Βελιγραδίου».

«Το έργο στην δεξαμενή κάτω από το Κάστρο είναι έτσι όπως το άφησε ο καλλιτέχνης. Δεν έχει υποστεί καμία φθορά. Έχω επικοινωνήσει και με την Ιστορικό Τέχνης κα Δώρα Μαρκάτου, για να φτιαχτεί μια πινακίδα με πληροφορίες για το έργο, σε 3 γλώσσες (ελληνικά, σερβικά, αγγλικά) για να γνωρίζει όποιος το επισκέπτεται περί τίνος πρόκειται.  Οι Έλληνες ζωγράφοι που βρίσκονται στο Βελιγράδι, θα ζωγραφίσουν σε πανί, τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης που τρέφουν για τον Σερβικό λαό και το Βελιγράδι».

«Οι ζωγράφοι από την Κεφαλονιά που ταξίδεψαν είναι όλοι ενθουσιασμένοι και το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί και η τρίτη καλλιτεχνική συνάντηση. Έχω δώσει και κατευθύνσεις να φτιαχτεί το καλοκαίρι και μια ακόμα τοιχογραφία από τους Σέρβους καλλιτέχνες με θέμα κεφαλλονίτικο».