Κώστας Ευαγγελάτος: Εκθεσιακός και εκδοτικός Οκτώβριος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:21

Κώστας Ευαγγελάτος: Εκθεσιακός και εκδοτικός Οκτώβριος

ΚΑΛΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει τον Οκτώβριο

σε δύο σημαντικές ομαδικές εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ). Στην έκθεση Έκθεση Γλυπτικής που συνεχίζεται με επιτυχία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ.Σοφίας 22 στην Αθήνα. Η έκθεση που πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2021 και είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. 

Συμμετέχει επίσης στην έκθεση με τίτλο: 1821-2021+ Περί ελευθερίας: Έκθεση εικαστικών "Προς Επισκευήν Ολομελείας", μια διαφορετική προσέγγιση της Ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα. Η μεγάλη έκθεση παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε δύο εκθεσιακούς χώρους του Δήμου Πατρέων. Στον εκθεσιακό χώρο της Αγοράς Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12 και και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, Μαιζώνος 110. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2021 με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά με την λογοτεχνική του δραστηριότητα συμμετέχει με νέα ποιήματα εμπνευσμένα από τον αγώνα της παλιγγενεσίας στον επετειακό τόμο της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τίτλο "Η Μούσα για το '21". Στην έκδοση περιλαμβάνονται το αγωνιστικό ποίημα του "Έφηβος στ' άρματα", δύο ποιητικά "δημώδη" επιγράμματα "Μνήμες και ρίμες της σκλαβιάς" και το λυρικό ποίημα "Προθύστερη Υπόσχεση" ή "Ο Λουκάς από το Θιάκι", αφιερωμένο στον Λόρδο Βύρωνα. 

Παράλληλα θεωρητικά κείμενα του σχετικά με ιστορική και κριτική ανάλυση μορφών της τέχνης δημοσιεύονται στο περιοδικό "Συλλογές" και στο ένθετο Art and Business της εβδομαδιαίας οικ. εφημ. "Αξια / Axia News".

https://www.youtube.com/channel/UCJZkZ1y8foiPUewJftOlUkw

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΕΕΕΛΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΒΙΟΜΟΡΦΙΚΟ ΟΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΕΕΤΕΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΦΗΒΟΣ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΡΙΜΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΠΡΟΘΥΣΤΕΡΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021 ART CALENDAR ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250