Ποιο είναι το πιο γλυκό τρωκτικό;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 19:35

Ποιο είναι το πιο γλυκό τρωκτικό;

Το όνομά του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις σκιά και ουρά. Είναι ίσως το πιο γλυκό τρωκτικό με την χαρακτηριστική μακριά και φουντωτή ουρά του. Βέβαια, όσο γλυκό και όμορφο φαίνεται στο φυσικό του περιβάλλον, όταν αποφασίσει κανείς να αποκτήσει ένα κατοικίδιο σκιουράκι, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτό το αξιαγάπητο ζωάκι μπορεί να ζήσει αρμονικά στο σπίτι μας, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπ' όψιν ότι έχει άγρια ένστικτα.  
Προετοιμαστείτε λοιπόν για δαγκωνιές και γρατσουνιές ακόμα και κατά την διάρκεια του…παιχνιδιού.
Το σκιουράκι έχει ανάγκη από συνεχή φροντίδα, χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο κλουβί, για να έχει χώρο να χοροπηδάει, ειδική τροφή που θα αγοράσετε από pet shop, ποτίστρα για νερό, πριονίδι ή pellet για υπόστρωμα, μια φωλιά ή ένα σπιτάκι για να κοιμάται και κλαδιά για να σκαρφαλώνει. Καθώς τα δόντια του μεγαλώνουν διαρκώς, θα χρειαστείτε μια ειδική πέτρα, πάνω στην οποία θα μπορεί να τα τρίβει. Χρειάζεται αρκετή υπομονή μέχρι να εξοικειωθεί με το καινούργιο του περιβάλλον και να αναπτύξει μια σχέση με τον ιδιοκτήτη του. Αν αποφασίσετε να το βγάζετε βόλτα μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να το αφήνετε σε ένα προστατευμένο δωμάτιο και να το επιβλέπετε. Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ή ένα pet shop.

ΤΑ ΝΕΑ



00 inkefalonia general ad 300X250