Έρευνα αποκαλύπτει τι ακριβώς καταλαβαίνει μία γάτα όταν της μιλούν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 12:09

Έρευνα αποκαλύπτει τι ακριβώς καταλαβαίνει μία γάτα όταν της μιλούν

Έρευνα ιαπωνικών πανεπιστημίων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports τεκμηρίωσε πρώτη φορά τι ακριβώς καταλαβαίνει μία γάτα όταν της μιλούν.

Ο Ατσούκο Σάιτο του Sophia University και οι συνεργάτες του Univesity of Tokyo μελέτησαν 78 γάτες και συγκεκριμένα τις αντιδράσεις τους στην ανθρώπινη ομιλία, κάποιες από αυτές ζούσαν σε σπίτι, ενώ άλλες στα αποκαλούμενα «cat cafes», δηλαδή καφετέριες στις οποίες οι πελάτες πληρώνουν για να περάσουν χρόνο με γάτες που ζουν στο μαγαζί.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι καθεμία από τις γάτες αναγνωρίζει το όνομά της και μάλιστα είναι σε θέση να το διαχωρίσει από άλλες λέξεις με παρόμοιο άκουσμα. Αναγνωρίζει επίσης τα ονόματα που έχουν οι γάτες με τις οποίες μοιράζεται τον ίδιο χώρο.

Όταν κάποιος αρχίζει να μιλάει στο αξιαγάπητο τετράποδο εκείνο τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αντιδρά στα λεγόμενα του, συνήθως κουνώντας την ουρά ή τα πόδια του, ενώ πολλές φορές “απαντάει” με νιαουρίσματα ή γουργουρίσματα.

Όσο περνάει η ώρα η γάτα χάνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της, φτάνοντας στο σημείο να μην δίνει καθόλου σημασία στα λεγόμενα του ανθρώπου. Εάν όμως στη συνέχεια ακούσει το όνομά της, ο άνθρωπος έχει ξανά την απόλυτη προσοχή της.

πηγή: timesnews.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ