Ληξούρι: Μια δυναμική γάτα...που πήγε να μείνει σε κατάστημα υποδημάτων (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 11:00

Ληξούρι: Μια δυναμική γάτα...που πήγε να μείνει σε κατάστημα υποδημάτων (εικόνες)

Υπάρχει μια έκφραση που λέμε και μάλλον είναι πέρα για πέρα αληθινή. Θα την έχετε ακούσει. “Το σκύλο τον υιοθετείς. Η γάτα σε υιοθετεί.”

Οι γάτες είναι μοναδικά πλάσματα. Ανεξάρτητες, κοινωνικές και φιλικές, μόνο βέβαια όταν αυτές θέλουν. Είναι και πονηρές και περίεργες. Τις φωνάζεις και έρχονται όποτε θέλουν. Ακούνε φυσικά αλλά … με το πάσο τους.

Σε πολλούς δεν αρέσει ο χαρακτήρας της γάτας. Προτιμάνε το σκύλο. Γούστα είναι αυτά. Όλα τα ζώα είναι υπέροχα και μοναδικά. Το καθένα με το χαρακτήρα του. Αλλά σαν τις γάτες δεν έχει.

Θα σας μιλήσουμε λοιπόν για μια γάτα, δυναμική και καπάτσα. Λέγεται Σίλβα και είναι από την Κεφαλονιά. Τη 12 ετών Σίλβα την είχε μια κυρία. Όμως κάποια στιγμή δεν μπορούσε να την κρατήσει και την πήγε σε έναν κύριο, σε ένα χωριό, 15 περίπου χιλιόμετρα από το Ληξούρι.

Η κ. Μαργαρίτα που έχει το κατάστημα υποδημάτων Λιναρδάτος στο Ληξούρι την είδε να τριγυρνάει σε κάδους σκουπιδιών κοντά στο μαγαζί της. Ήταν αρκετά ταλαιπωρημένη και αδύνατη και φορούσε λουράκι. Έτσι νόμισε ότι κάποιος την είχε. Έχοντας φαγητό και νερό έξω από τα μαγαζί για τα αδέσποτα, πλησίασε και η Σίλβα. Και έμεινε εκεί.

Κάποια στιγμή όμως εξαφανίστηκε. Ψάχνοντας να δει τι έχει συμβεί η κ. Μαργαρίτα, την εντόπισε στο σπίτι της κυρίας που την είχε αρχικά. Η γάτα το είχε σκάσει από το χωριό που την είχε πάει και επέστρεψε στην πόλη σε αυτή. Προφανώς της άρεσε περισσότερο η πόλη. Περπάτησε άραγε 15 χιλιόμετρα για να επιστρέψει; Ήρθε με κάποιο αυτοκίνητο; Κανείς δεν γνωρίζει.

Ένα μήνα μετά η γάτα φεύγει από την κυρία και αποφασίζει να πάει στο μαγαζί ξανά. Την ξαναπαίρνουν όμως πίσω στο χωριό. Δυο μήνες μετά εμφανίζεται και πάλι. στο μαγαζί στο Ληξούρι. Είχε ξαναφύγει από το χωριό για να πάει στο μαγαζί. Είχε διαλέξει πού ήθελε να μείνει και με ποιον ήθελε να μείνει. Και έτσι έμεινε εκεί. Απίστευτη ιστορία.

Αν πάτε στο κατάστημα και είστε τυχεροί, θα τη δείτε είτε να παίρνει τον ύπνο της στη βιτρίνα είτε να κάθεται εκεί και να παρακολουθεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ