Ζάκυνθος - Εγκληματικότητα : Με απόφαση Χρυσοχοΐδη, ενισχύεται με 100 αστυνομικούς το νησί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 17:11

Ζάκυνθος - Εγκληματικότητα : Με απόφαση Χρυσοχοΐδη, ενισχύεται με 100 αστυνομικούς το νησί

Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο με την εγκληματικότητα  περιέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις στη διάρκεια της  τελευταίας  συνεδρίασης και, μετά από τις σχετικές αντιπαραθέσεις, συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο αποφάσεων για να παταχθεί το φαινόμενο.

Ωστόσο εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για τις ανάγκες της  τουριστικής περιόδου και αυτό το υποσχέθηκε ο Υπουργός Δημόσιας τάξης.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης είπε ότι στο νησί μας συντρέχουν στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος και επικαλέστηκε εργασίες κοινωνιολόγων (όπως του συμπολίτη μας Σπύρου Ξένου) που αναδεικνύουν το ζήτημα.

Ζήτησε να γίνει παράσταση στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και να  οργανωθεί ενημερωτική ημερίδα. Παρουσίασε στοιχεία μελετών για την εγκληματικότητα στο Λονδίνο και  ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει το δικό της ρόλο στην επίλυση του ζητήματος.

Ο Δήμαρχος υπενθύμισε τα προσωπικά του βιώματα στον τομέα της εγκληματικότητας και σημείωσε πως το πρόβλημα δεν λύνεται με πραγματείες, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ανέφερε ότι δεν πρέπει να μηδενίζουμε το έργο του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη και  ζήτησε να μην σπέρνουμε φοβία στο λαό της Ζακύνθου.

Ο Αν. Κασσιμάτης είπε ότι χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία και ότι η εγκληματικότητα είναι θέμα κοινωνικής και κοινωνιολογικής παρέμβασης. Αναφέρθηκε σε ξέπλυμα χρήματος στο θέμα του Ναυαγίου και  για την δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη ανέφερε πως έπρεπε να την είχαν καταδικάσει από την 1η στιγμή.

Από τους επικεφαλής συνδυασμών ο Χρήστος Πάστρας είπε ότι πρέπει να αλλάξει το τουριστικό μοντέλο του Λαγανά γιατί το εύκολο χρήμα φέρνει και εγκληματικότητα, ο Ν. Καλαμαράς ζήτησε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και ο Φ. Κόκλας να αναδείξουμε τα αίτια του προβλήματος.

Μετά από την αντιπαράθεση, την πληροφορία για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου την έδωσε ο Δήμαρχος ο οποίος είπε ότι σε επικοινωνία του με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσάτσαρη, πληροφορήθηκε πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης θα στείλει φέτος στο νησί μας 100 αστυνομικούς για τις ανάγκες του καλοκαιριού.

Ο κ. Αρετάκης μεταξύ άλλων είπε ότι η εγκληματικότητα του νησιού μας του άλλαξε τη ζωή και δέχτηκε ακόμα και απειλές.  Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θέλει συνεργασία και πως πρέπει να ξεχωρίσουμε τα εγκλήματα σκοπιμότητας, εκδίκησης, κέρδους κλπ. «Αυτό που συνέβη πρόσφατα ήταν προγραμματισμένο και θα γινόταν, δεν είναι δείγμα για την έξαρση της εγκληματικότητας» ανέφερε ο κ. Αρετάκης για τη δολοφονία Κορφιάτη.

Αναφορικά με το Λαγανά ο Δήμαρχος είπε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρόξενο της Μ. Βρετανίας του είπε ότι πρέπει να καταλάβουν οι αλλοδαποί τουρίστες ότι δεν θα βρουν εδώ αυτά που ζητούν για να σταματήσουν οι παραβατικές συμπεριφορές που γνωρίζουμε κάθε καλοκαίρι.

Αν και υπήρξαν και κομματικές κορώνες, τελικά όλο συμφώνησαν για από κοινού ενέργειες στο θέμα πάταξης της εγκληματικότητας και για οργάνωση ημερίδας με ομιλητές κοινωνιολόγους και εγκληματολόγους.

Α.Ξ. - eminsnews.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ