Ζάκυνθος: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εκτελεστών του επιχειρηματία - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο με το καλάσνικοφ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 23:19

Ζάκυνθος: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εκτελεστών του επιχειρηματία - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο με το καλάσνικοφ

 Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της φονικής ενέδρας έχουν ξεκινήσει Αστυνομία και Λιμενικό μετά την εκτέλεση 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Το φονικό όπλο

Η ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία-ντοκουμέντο με το φονικό καλάσνικοφ, με το οποίο οι εκτελεστές σκότωσαν τον επιχειρηματία. Το καλάσνικοφ βρέθηκε μέσα στο καμένο αυτοκίνητο που οι δράστες εγκατέλειψαν κοντά στο χωριό Αμπελόκηποι. Το φονικό όπλο παραλήφθηκε από κλιμάκιο Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έφθασε στο νησί και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Τι έδειξαν κάμερες ασφαλείας

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι στη δολοφονία εμπλέκεται και άλλο ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να ακολουθούσε το θωρακισμένο αυτοκίνητο του θύματος. Υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που φαίνεται να ακολουθεί τον επιχειρηματία ακόμη και μέσα στην πόλη της Ζακύνθου. Οι δράστες γνώριζαν ότι το τζιπ του 54χρονου ήταν θωρακισμένο και δεν επέλεξαν να τον σκοτώσουν στη διαδρομή από το σπίτι του προς την πόλη, αλλά όταν τον βρήκαν ευάλωτο και ανήμπορο να αντιδράσει. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε και το αυτοκίνητο των δραστών να φεύγει μετά την εκτέλεση, με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η εκτέλεση του επιχειρηματία έρχεται ενώ ολοκληρώνεται η δικογραφία για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι σε 1.500 σελίδες δικογραφίας φαίνεται να φωτογραφίζονται οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της γυναίκας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία να διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές του νησιού και εκτιμάται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές

Σε μαφιόζικο χτύπημα παραπέμπουν όλα τα στοιχεία της δολοφονίας στη Ζάκυνθο με θύμα τον 54χρονο επιχειρηματία. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκε ο συνοδηγός ο οποίος πλησίασε την τζαμαρία του τεχνικού γραφείου όπου βρισκόταν το θύμα με τους δύο ιδιοκτήτες του και άδειασε τον γεμιστήρα του στο σώμα του 54χρονου, εκτελώντας τον με 26 σφαίρες.

Ο φίλος του 54χρονου επιχειρηματία δήλωσε: "Πρώτα πυροβόλησε εμένα αλλά δεν με πέτυχε γιατί κρύφτηκα πίσω από το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Ο κουκουλοφόρος με γρήγορες κινήσεις έφτασε έξω από το γραφείο και άρχισε να πυροβολεί. Η τζαμαρία θρυμματίστηκε και άκουγα φωνές. Αφού άδειασε το καλάσνικοφ, επιβιβάστηκε σε ένα μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν".

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 54χρονος ξενοδόχος που αιφνιδιάστηκε, δέχτηκε πολλές σφαίρες στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα, το κεφάλι και τα πόδια. Έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο. Οι δύο συνομιλητές του σε κατάσταση πανικού, ζήτησαν βοήθεια. Μάλιστα, ο ένας τραυματίστηκε από θραύσματα στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. τελικά όταν γύρισα στο μαγαζί άκουσα το συμβάν, όταν έχεις οικογένειες με παιδάκι αΤο αυτοκίνητο των δολοφόνων βρέθηκε καμένο σε απόσταση 6 χλμ. και στα πίσω καθίσματα οι αστυνομικοί εντόπισαν αλλοιωμένο από τις φλόγες το φονικό καλάσνικοφ. "Σήμερα οι εκτελεστές ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, εκτελώντας το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί" δήλωσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Θεόδωρος Μαντάς.

Τον περασμένο Ιούνιο άγνωστοι είχαν στήσει και πάλι ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία στην περιοχή Λιθακία Επέβαινε σε μοτοσικλέτα και από τα πυρά των δραστών είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του . Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνονται οι δολοφόνοι της γυναίκας.

Πηγή: enikos.gr