Τελετή αγιασμού της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 20:10

Τελετή αγιασμού της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας

Σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή  αγιασμού της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο Φαληράκι.

Η επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών στο νησί μας, ικανοποίησε ένα πάγιο και συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ως μιας εκ των πέντε σχολών που αποφασίστηκε να λειτουργήσουν σε όλη την Επικράτεια.

Η Σχολή θα στεγαστεί σε ένα τμήμα των Λουτρών  Αγίου Νικολάου, στο Φαληράκι, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά σημεία της Παλιάς Πόλης. Επιπλέον, διευρύνεται η δυνατότητα απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο για αρκετούς αποφοίτους της Σχολής και ευχή όλων είναι να εξομαλυνθεί η κρίση της πανδημίας, ώστε κάθε ξεναγός να μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κος Ανδρέας Φλώρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης, κος Παναγιώτης Βαρούχας και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, κος Σπύρος Μωραϊτης.

Εκ μέρους του Γραφείου

Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας