Ζάκυνθος: Από 15 Ιουνίου αρχίζουν τις πτήσεις οι Τour operators

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:59

Ζάκυνθος: Από 15 Ιουνίου αρχίζουν τις πτήσεις οι Τour operators

Από 15 Ιουνίου προγραμματίζουν να ξεκινήσουν οι πτήσεις για την μεταφορά τουριστών από τους μεγάλους tour operators προς την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη τους.

H πληροφορία αυτή έχει ήδη διαβιβαστεί σε συνεργάτες των Τ.Ο στη Ζάκυνθο και το ερώτημα που απασχολεί πλέον όλους τους εμπλεκόμενους στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι εάν το άνοιγμα των αεροπορικών πτήσεων θα βρει ανταπόκριση στο κοινό.

Επί της ουσίας αυτό το οποίο εκτιμούν οι Τ.Ο είναι πως θα υπάρξει, έως το καλοκαίρι, σοβαρή επιβράδυνση στην εξέλιξη του ιού με παράλληλη αύξηση της επιθυμίας για ταξίδια και διακοπές από νεαρής ηλικίας άτομα.

Παρά το γεγονός ότι οι ζημίες όλων των παραγόντων του τουρισμού αναμένονται να είναι πολύ μεγάλες για το 2020, ωστόσο η επανεκκίνηση είναι κομβικής σημασίας εξέλιξη με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις για τον κλάδο, το β’ κυρίως εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και τα μηνύματα είναι αμφίσημα από διάφορες πλευρές.

Στη Γερμανία και στην Ε.Ε. καλούν τους πολίτες να μην προγραμματίσουν διακοπές για φέτος ενώ σχεδόν απαγορευτικά θα είναι το κλίμα για ταξίδια για άτομα της τρίτης ηλικίας σε όλη την Ευρώπη.

Εκπτώσεις ζητούν από τα ξενοδοχεία

Αν και είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, μεγάλοι τουρ οπερέιτορ ζητούν εκπτώσεις από τα ελληνικά ξενοδοχεία, που φτάνουν έως το 50% για τους θερινούς μήνες!

Σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το Tornos News, από μεγάλο τουρ οπερέιτορ, σε ξενοδόχους της Κρήτης και άλλων νησιών, αποκαλύπτει ότι ο τουριστικοί πράκτορες ζητούν από τους Έλληνες επιχειρηματίες να “συνδράμουν” στην επανεκκίνηση της αγοράς με προσφορές 40% έως 50% για τους μήνες Ιούνιος-Ιούλιος -Αύγουστος και 25% έως 35% για τους μήνες Σεπτέμβριος -Οκτώβριος.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, στόχος είναι να μη χαθεί η εφετινή σεζόν, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι ξενοδόχοι να δώσουν τις προσφορές που ζητούνται

ermisnews/room




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ