Στο Κατάκολο μεταφέρονται οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το πρωί στα Στροφάδια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:19

Στο Κατάκολο μεταφέρονται οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το πρωί στα Στροφάδια

Στο Κατάκολο είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά των νήσων Στροφάδων στο Ιόνιο.

Αρχικά βρέθηκε δίπλα τους το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica που είχε κατεύθυνση προς το Ντουμπρόβνικ και στη συνέχεια άλλα παραπλέοντα σκάφη, κυρίως εμπορικά πλοία.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, οι περίπου 45 μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλές λιμάνι. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι η Ζάκυνθος και το Κατάκολο, με το επίνειο του Πύργου να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανοτητες σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr.

Θα χρειαστούν αρκετές ώρες όμως για να φτάσει το σκάφος στην περιοχή μας καθώς στα ανοιχτά του Ιονίου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Νεότερη ενημέρωση: 14:44

Επιβεβαιώνονται για την ώρα οι πληροφορίες του ilialive.gr σχετικά με τη μεταφορά του ιστιοπλοϊκού σκάφους με τους περίπου 45 μετανάστες στο λιμάνι Κατακόλου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η άφιξή τους αναμένεται αργά το βράδυ.

Νεότερη ενημέρωση: 15:17

Συνοδεία δύο φορτηγών πλοίων κατευθύνεται προς το Κατάκολο το ιστιοπλοϊκό σκάφος με τους 45 μετανάστες. Αναμένεται να συνδράμουν και άλλα σκάφη στη διαδρομή.

ilialive.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ